Ζαχάροβα: «Η Σερβία βασίζεται στη Ρωσία για τον αμυντικό εξοπλισμό της» – Η «σπόντα» στο NATO

«Η αμυντική ικανότητα της Σερβίας εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το πόσο σύντομα ανταποκρίνεται η Μόσχα σε εξωτερικές προκλήσεις που στοχοποιούν το Βελιγράδι», δήλωσε σήμερα Τρίτη η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας δηλώσεις του διοικητή των αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων του NATO, Ναύαρχο Ρόμπερτ Μπερκ.

Η Ζαχάροβα επικαλέστηκε την συνέντευξη που παραχώρησε ο Ναύαρχος στο σερβικό μέσο ενημέρωσης Kurir, κατά την οποία είπε πως η Συμμαχία «χαιρετίζει τις προσπάθειες της χώρας» να τονώσουν την αμυντική τους ικανότητα.

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον Μπερκ και όλους τους συναδέλφους του στο NATO, δύο σημαντικά γεγονότα. Η αμυντική ικανότητα της Σερβίας, τα τελευταία περίπου 200 χρόνια, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο σύντομα ανταποκρίνεται η Ρωσία σε εξωτερικές απειλές σε αυτή την νοτιοσλαβική χώρα» έγραψε στο κανάλι της στο Telegram.

Εκτός αυτού, συνέχισε η ίδια, τα τωρινά μέλη του NATO είναι χώρες που έχουν επιτεθεί στη Σερβία στο παρελθόν. Αν ο Μπερκ γνωρίζει αυτά τα γεγονότα, με την δήλωση που έκανε στο σερβικό μέσο χαιρετίζει τον ρωσικό οπλισμό με τον οποίο η Ρωσία προμηθεύει την Σερβία, είπε η Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με το NATO, η Σερβία, αντίθετα με οποιαδήποτε άλλη χώρα των δυτικών Βαλκανίων, δεν επιδιώκει να γίνει μέλος της Συμμαχίας.

Πηγή: Sputnik / Φωτογραφία αρχείου Reuters