Ζαχάροβα προς Μακρόν: Μην ξεχνάτε τον Ναπολέοντα όταν μιλάτε για αλλαγή εξουσίας στη Μόσχα

Η Ρωσία επέπληξε σήμερα διά της Μαρίας Ζαχάροβα τον Εμανουέλ Μακρόν για τα σχόλιά του περί ήττας της στον πόλεμο στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η Μόσχα εξακολουθεί να θυμάται την τύχη του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και κατηγορώντας τον Γάλλο πρόεδρο για διττή διπλωματία με το Κρεμλίνο.

Ο Μακρόν δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche ότι η Γαλλία επιθυμεί την ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά ποτέ δεν θέλησε την «συντριβή» της.

«Σχετικά με το ‘ποτέ’: Η Γαλλία δεν ξεκίνησε με τον Μακρόν και τα λείψανα του Ναπολέοντα, σεβαστά σε κρατικό επίπεδο, αναπαύονται στο κέντρο του Παρισιού. Η Γαλλία -και η Ρωσία- πρέπει να το καταλάβουν», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Εν γένει ο Μακρόν είναι ανεκτίμητος», πρόσθεσε η κυρία Ζαχάροβα, σημειώνοντας ότι τα σχόλια του Γάλλου προέδρου έδειξαν ότι η Δύση είχε εμπλακεί σε συζητήσεις για αλλαγή εξουσίας στη Ρωσία την ώρα που ο Μακρόν είχε επανειλημμένως ζητήσει συναντήσεις με την ρωσική ηγεσία.

Σημειώνεται πως ο κ. Μακρόν στη συνέντευξή του είχε αναφέρει πως «όλες οι άλλες επιλογές πέραν του Βλαντιμίρ Πούτιν στο σημερινό σύστημα» του φαίνονται «χειρότερες» από τον Ρώσο πρόεδρο, υπαινισσόμενος τον επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ και τον ιδρυτή της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, τον Εβγκένι Πριγκόζιν.

«Πιστεύουμε πραγματικά ότι μια δημοκρατική λύση θα αναδυθεί από τη ρωσική κοινωνία των πολιτών έπειτα από χρόνια σκληρότητας και εν μέσω πολέμου; Το εύχομαι ειλικρινά, αλλά δεν το πιστεύω», κατέληξε.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ