Ζάεφ: Θα εφαρμόσουμε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τη δική του δέσμευση έδωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ για την πλήρη τήρηση της Συμφωνίας των πρεσπών στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Έλληνα ομόλογό του στα Σκόπια.

Ανέφερε συγκεκριμένα, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα υλοποιηθεί πλήρως ακαι σημείωσε πως η Συμφωνία επιτεύχθηκε για ένα καλύτερο μέλλον των νέων γενιών, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία υπογράμμισε: «Αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν και ξεκινούμε ένα ταξίδι στο μέλλον με κοινά συμφέροντα».

«Οι πολίτες της Ελλάδας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εμείς, από την πλευρά μας, θα υλοποιήσουμε πλήρως τη Συμφωνία», τόνισε στις κοινές δηλώσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας.

Αναφερόμενος στο θέμα των εμπορικών σημάτων ο κ. Ζάεφ είπε ότι «θα συζητηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές, και μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα καταφέρουμε να βρούμε λύση σε αυτό το υπαρκτό πρόβλημα, όπως θα επιλύσουμε και όλα τα ζητήματα που υπάρχουν με την προϋπόθεση ότι και οι δύο πλευρές θα υλοποιήσουν πλήρως όσα προβλέπει η Συμφωνία».

Αυτή η συμφωνία έχει οφέλη για όλους, δημιουργεί μόνο οφέλη για όλους, τόνισε και κάλεσε όλους τους πολίτες να αδράξουν την ευκαιρία που παρουσιάστηκε, λέγοντας ότι δημιούργησαν αυτή την ευκαιρία για να δώσουν ένα καλύτερο μέλλον στους νέους.

«Αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν και προσπαθούμε να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο και τις χαμένες ευκαιρίες. Ξεκινούμε ένα ταξίδι προς το μέλλον με κοινές ευκαιρίες και κοινά συμφέροντα», είπε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ