Ζάεφ: Απορρίπτει κατηγορηματικά τον Μάττις για ρωσική εμπλοκή στο δημοψήφισμα

Ο Ζόραν Ζάεφ απέρριψε τους ισχυρισμούς του Αμερικανού υπουργού Άμυνας που μιλούσε για εμπλοκή της Ρωσίας στο δημοψήφισμα της πΓΔΜ.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ δήλωσε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις, ενώ εξήρε τις φιλικές σχέσεις της χώρας του με την Ρωσία και έπειτα απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, Τζιμ Μάττις, περί ρωσικής εμπλοκής στο δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη περί αυτού, τονίζοντας τις φιλικές σχέσεις της χώρας του με τη Ρωσία.

«Δεν έχω αποδείξεις για οποιαδήποτε παρέμβαση της Ρωσίας εδώ. Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι φίλη της Μακεδονίας και δεν έχει τίποτα εναντίον της ένταξης της Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως είναι ενάντια στη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ. Και το λένε καθαρά. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότι για μας δεν υπάρχει εναλλακτική αλλά πλήρης ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, μιλώντας σε εκδήλωση.

Ο Ζάεφ πρόσθεσε ότι επιδίωξη της χώρας του είναι οι φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο MIA, ενώ έκανε λόγο και για πληροφορίες σχετικά με προφίλ στο διαδίκτυο που διαδίδουν fake news σε κοινωνικά δίκτυα και άλλα μέσα, χωρίς ωστόσο να έχουν εντοπιστεί χώρες που διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάττις, που επισκέπτεται τα Σκόπια για να στηρίξει το «ναι» στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, είχε δηλώσει ότι η Ρωσία προσπαθεί να παρέμβει στο δημοψήφισμα, διασπείροντας ψευδείς πληροφορίες. 

Με πληροφορίες από: Sputnik , MIA