Ζελένσκι: «Οι στρατιώτες μας έχουν υπεράνθρωπη δύναμη – Οι εισβολείς εκδιώχνονται από το Χάρκοβο»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξήρε αργά το βράδυ χθες Τρίτη την «υπεράνθρωπη δύναμη» των Ουκρανών στρατιωτικών λόγω του πολέμου.

Onalert Newsroom
Ζελένσκι

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξήρε αργά το βράδυ χθες Τρίτη την «υπεράνθρωπη δύναμη» των Ουκρανών στρατιωτικών, εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Ρωσία, που εισέβαλε στην ουκρανική επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου.

«Είμαι ευγνώμων σε όλους τους υπερασπιστές μας, που αντιστέκονται και δείχνουν αληθινά υπεράνθρωπη δύναμη για να διώξουν τον στρατό των εισβολέων», είπε ο αρχηγός του κράτους, επισημαίνοντας πως η χώρα του πολεμάει εναντίον αυτού που «κάποτε» θεωρείτο ο «δεύτερος ισχυρότερος στρατός στον κόσμο». Παρά ταύτα είπε πως δεν θέλει να δείξει ευφορία ή «υπερβολικά συναισθήματα».

«Δεν είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε ατμόσφαιρα πίεσης όταν αναμένονται νίκες σε εβδομαδιαία και ακόμη και ημερήσια βάση», υποστήριξε. Τόνισε τις αναφορές του ουκρανικού γενικού επιτελείου περί ανακατάληψης εδαφών στο Χάρκοβο. Οι εισβολείς «σταδιακά» διώχνονται από την περιοχή, διαβεβαίωσε ο κ. Ζελένσκι.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας κάνουν το παν για να απελευθερώσουν τη χώρα μας και τον λαό μας. Όλες οι πόλεις μας θα απελευθερωθούν, η Χερσώνα, η Μελιτόπολη, η Μπερντιάνσκ, η Μαριούπολη κι όλες οι άλλες». Οι Ουκρανοί επιτελείς διατείνεται πως ανακαταλήφθηκαν αρκετές πόλεις, κάτι αδύνατο να επιβεβαιωθεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρμενία - ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αρμενία θα υποβάλει υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ έως το 2028, ανακοίνωσε ο Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Αρμενία δεν προτίθεται επί του παρόντος να αποχωρήσει από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, μια εμπορική ένωση που απαρτίζουν σύμμαχοι της Ρωσίας

Σαουδική Αραβία - Χούθι
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος στην περιοχή της Μεδίνας – Διαψεύδουν οι Χούθι

Η σαουδαραβική Πολιτική Άμυνα εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στην περιοχή του Γιανμπού όπου βρίσκεται ο κύριος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός του βασιλείου

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν για τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές: «Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ στηρίζονται σε στέρεα θεμέλια»

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τον στενό διάλογο τόσο με την αμερικανική κυβέρνηση όσο και με τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ