«1307 ευρώ η σύνταξη του Αρχηγού Στόλου» – Αλήθειες από τους Δεμέστιχα και Τόσκα

Ο ναύαρχος Γρηγόρης Δεμέστιχας έφθασε μέχρι Αρχηγός Στόλου. Σήμερα ειναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ . Ο κ.Δεμέστιχας σε τηλεοπτική του εμφάνιση μαζί με τον υποψήφιο στρατηγό με τον ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Τόσκα δεν μάσησε τα λόγια του,όταν ρωτήθηκε για την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έφερε η κυβερνητική πολιτική τους στρατιωτικούς εν ενεργεία και απόστρατους: Σύνταξη 1307 ευρώ λαμβάνει ο Αρχηγός Στόλου!

Οι δύο στρατιωτικοί υποψήφιοι με τα δύο κομματα που διεκδικούν την εξουσία έδειξαν ότι οι στρατιωτικοί έχουν με το παραπάνω τον πολιτικό πολιτισμό που οι πολιτικοί μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουν χάσει. Και δεν δείχνουν να έχουν καμία αγωνία να τον βρουν!

Ο Νίκος Τόσκας επίσης δεν δίστασε να πει αλήθειες ανεξάρτητα από το τι μπορεί να λένε άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας σε ερώτηση για τους εξοπλισμούς είπε ότι “τα κονδύλια για τις συντηρήσεις των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων δεν μπορούν να μειωθούν”.

Επανέλαβε τις θέσεις του για εξορθολογισμό των ΕΔ,μείωση των μονάδων και πραγματική αναδιοργάνωση. Επεσήμανε ότι θέμα μείωσης θητείας δεν τίθεται.

Ο ναύαρχος Γρηγόρης Δεμέστιχας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα …ευτράπελα που αντιμετωπίζουν οι ΕΔ, όπως η επόφαση του ΓΕΕΘΑ να στείλει τους νεοσύλλεκτους ναύτες για εκπαίδευση στην Τρίπολη! Απόφαση που ευτυχώς άλλαξε.

Και οι δύο στρατιωτικοί στον λίγο τηλεοπτικό χρόνο που είχαν απέδειξαν οτι μπορεί να γίνει πολύ ουσιαστική συζήτηση για την Εθνική Άμυνα. Σε χαμηλούς τόνους. Και οι δυο τους απέδειξαν ότι οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας στον χώρο της Εθνικής Άμυνας έχουν πολλά να συζητήσουν και συμφωνήσουν.