ΑΝΕΑΕΔ:Υπερκινητική το πρώτο χρόνο της ζωής της. Απολογισμός.

Απολογισμό ενός έτους έκανε η ΑΝΕΑΕΔ και η αλήθεια είναι ότι όσα αναφέρει ότι έπραξε δείχνουν ότι ήταν υπερκινητική.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στον απολογισμό της:

Η ΑΝΕΑΕΔ στον σύντομο βίο της σε ένα  αρνητικό για τις ΕΔ περιβάλλον, επέδειξε πλούσια δράση, με υπεύθυνη στάση για επίλυση των  προβλήματων των αποστράτων των ΕΔ. Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν τα ΜΤ και τα νοσηλευτικά ιδρύματα των ΜΤ των ΕΔ. Ειδικότερα:
Έλαβε άμεσες, συγκεκριμένες και ρεαλιστικές θέσεις:
Ø Για το νέο συνταξιοδοτικό/ασφαλιστικό,
Ø Για το νομοχέδιο περί ιεραρχίας και προαγωγών
Ø Για την εξυγίανση των ΜΤ και την ενοποίησή τους
Ø Για τα στρατιωτικά νοσοκομεία ΝΙΜΙΤΣ, ΝΝΑ
Ø Για την μετατροπή των ΕΑΑ από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ
Ø Για το σχέδιο νόμου που περιελάμβανε ρυθμίσεις στα ΜΤ
Ø Για το άρθρο 43 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου
Ø Για τον Νόμο 3865/2010 αναφορικά με την αυτοαπασχόληση και την απασχόληση στον ιδιωτικό φορέα, των αποστράτων
Ø Για την μείωση του μερίσματος στο ΜΤΣ
Ζήτησε και συναντήθηκε με τα περισσότερα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου, προκειμένου να τα ενημερώσει για τα παραπάνω θέματα και να πετύχει την συνδρομή τους στην επίλυσή τους. Η συμπαράσταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης εκδηλώθηκε με επερωτήσεις  στα θέματα που μας απασχολούν.
Ø (10/7/2010) Συνάντηση με τον τομέα άμύνης του ΠΑΣΟΚ.
Ø (12/7/2010) Συνάντηση με τον τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ.
Ø (25/2/2011) Συνάντηση με  τον  βουλευτή  Επικρατείας του ΛΑΟΣ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας της Βουλής  κ. Ιωάννη Κοραντή.
Ø (2/3/2011) Συνάντηση με στελέχη της  Δημοκρατικής  Συμμαχίας.
Ø (4/3/2011) Συνάντηση με μέλη των ΚΚΕ και Συνασπισμού
Ø (9/3/2011) Συνάντηση με ΣΥΡΙΖΑ
Ø (12/3/2011) Συνάντηση με τα μέλη του τομέα Άμυνας της ΝΔ.
Ζήτησε συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας για το θέμα της απασχόλησης των Αποστράτων στελεχών των ΕΔ στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να έχει γίνει μέχρι τώρα αποδεκτή.
Ζήτησε συνάντηση με τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εργασίας για ενημέρωσή τους περί των θέσεών μας, συναντήσεις που μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει αποδεκτές.
Επιδίωξε την συνάντηση με τις Ενώσεις Αποστράτων για αλληλοενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και την συνεργασία για δημιουργία κοινού μετώπου για τα φλέγοντα θέματα που μας απασχολούν.  Συναντήθηκε με την ΕΑΑΣ και την ΕΑΑΝ που ανταποκρίθηκαν. Επιπλέον συναντήθηκε με εκπροσώπους των ακολούθων Συλλόγων. ΣΥΣΜΕΔ, ΠΕΑΛΣ, ΕΑΑΛΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, ΣΑ/ΣΤΥΑ, ΣΑΑΥΣ, ΣΑ/ΣΜΥΝ, ΠΟΣ, Α.Κ.Ις & Σύνδεσμο Καρδιοπαθών Στελεχών Ε.Δ.. Πέραν των αλλων συλλόγων, ειδικά από τις Ενώσεις αποστράτων (ΝΠΔΔ) εξακολουθεί να υπάρχει κάποιας μορφής συνεργασία στα φλέγοντα επίκαιρα θέματα μόνο με την ΕΑΑΝ!
Συναντήθηκε επανειλημμένως με τον Πρόεδρο του ΜΤΣ προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά  για την κατάσταση του ΜΤΣ που έχει φέρει τους μερισματούχους  του ΣΞ σε αδιέξοδο. Μετά τις συναντήσεις με διάφορες επιστολές αλλά και παρεμβάσεις μέσω της δικαιοσύνης, εξετάζει την νομιμότητα των αποφάσεων του ΔΣ του ΜΤΣ, για την τεράστια μείωση του μερίσματος κατά 25%, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για προάσπιση των δικαιωμάτων των μερισματούχων μελών της
Την 13 Φεβρουαρίου 2011, με πρωτοβουλία της, διεξήχθη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας και Ενημέρωσης για την σημερινή κατάσταση των Μετοχικών Ταμείων των Ε.Δ. Στη συγκέντρωση συμμετείχε πλήθος αποστράτων και εν ενεργεία στρατιωτικών όλων των Κλάδων των Ε.Δ, εκπρόσωποι άλλων Φορέων Συνδέσμων, Συλλόγων, Κινήσεων Αποστράτων και εκπρόσωποι Ενώσεων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.
Στις 28 Φεβρουαρίου 2011 πρότεινε με επιστολή της προς όλους τους φορείς που εκπροσωπούν αποστράτους και των τριών κλάδων των ΕΔ και των ΣΑ, συστράτευση για την διάσωση των Μετοχικών μας Ταμείων, με ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων τους. Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την 15 Μαρτίου 2011, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι  των ΣΥΣΜΕΔ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΕΠΛΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΛΣ, ΕΣΜΑ, ΚΕΘΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΣΣΥ, ΣΑΑΥΣ, ΣΑ/ΣΤΥΑ, ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, ΣΑΣΥΔΑ, ΣΑΣΜΥΝ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΑΞΗΣ ΣΣΕ 1976, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΣΕ 1977 και ΑΝΕΑΕΔ. Πρόκειται για την πρώτη συγκέντρωση τόσων πολλών φορέων των ΕΔ και των ΣΑ με διαφορετικά συμφέροντα! Κατά την σύσκεψη αποφασίστηκε η αποστολή κοινής επιστολής και η δημιουργία ομάδας εργασίας από εκπροσώπους όλων των φορέων για κοινή δράση.. Στις 23 Μαρτίου απεστάλει στον ΥΕΘΑ ανοικτή επιστολή χωρίς απάντηση μεχρι σήμερα. Μετά τα παραπάνω προτάθηκε στο συντονιστικό των Ενώσεων Αποστράτων (ΝΠΔΔ) η ανάληψη της συνέχισης της προσπάθειας συστράτευσης με διεύρηνση των φορέων που θα συμμετάσχουν  Η απάντηση από μέρους του ήταν αρνητική!

Συμμετείχε με άλλους φορείς αποστράτων και των τριών κλάδων των ΕΔ, στις πανελλήνιες γενικές απεργίες και στις συγκεντρώσεις- πορείες διαμαρτυρίας στην Αθήνα της 15/12/ 2010 και 23/02/2011. Ιστορικά η συμμετοχή στις δραστηριότητες αυτές ήταν η πρώτη που έγινε ποτέ από αποστράτους των ΕΔ!

Έλαβε πρωτοβουλία για ομαδικές προσφυγές κατά των αποφάσεων που θίγουν κεκτημενα οικονομικά δικαιώματά μας, όπως της μείωσης  των συντάξεων των ανωτάτων, τις περικοπές κάτω των 60 ετών, των επιδομάτων και των Δώρων, καθώς και της επαναφοράς από 1-8-2010 του πρωην ΛΑΦΚΑ (νυν ΕΑΣ), του μειωμένου εφάπαξ κλπ
Σε επισκέψεις εκπροσώπων της ανά την Ελλάδα (Χανιά, Λάρισα, Χαλκίδα, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Κέρκυρα) ενημέρωσε τους συναδέλφους  για τον σκοπό ίδρυσής της και τις θέσεις της στα θέματα που μας απασχολούν, ορίζοντας  παράλληλα σε κάποια εξ αυτών και εκπροσώπους της.
Την 14 Ιουλίου 2010, οργάνωσε  συνέντευξη τύπου περί της ταυτότητας , των θέσεων και του σκοπού της.
Ανέπτυξε αρθρογραφία στα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά ), απαντώντας άμεσα και εμπεριστατωμένα στις εναντίον μας επιθέσεις  και αναπτύσσοντας ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις στα προβλήματά μας.
Από την πρώτη μέρα συγκροτήσεως του Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου, ενεργοποιήθηκε η ιστοσελίδα της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. η οποία αποτελεί πηγή συνεχούς ενημέρωσεις για οποιονδήποτε το επιθυμεί. Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. προχωρώντας στο δεύτερο στάδιο σχεδιασμού της, ενεργοποιεί εντός των ημερών την επαγγελματική πλέον ιστοσελίδα, η οποία πέραν όλων των άλλων δυνατοτήτων, θα περιλαμβάνει και την δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, τόσο κατά τις γενικές αρχαιρεσίες όσο και σε δημοψηφίσματα των μελών της επί σοβαρών θεμάτων που τα αφορούν. Επιπλέον θα δίνει την δυνατότητα να παρίστανται τα μέλη της περιφέρειας στις γενικές συνελεύσεις εξ αποστάσεως, με την χρήση της τεχνολογίας.
Από 14 έως 16 Απριλίου 2011 στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, κατά την διάρκεια του 103ου Συνεδρίου του Πανευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατιωτικών Ενώσεων/European Organisation of Military Associations  (EUROMIL) έγινε η αποδοχή και η επίσημη παρουσίαση και αποδοχή της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. ως μέλους του EUROMIL. Έτσι η Ένωση μας είναι ο μόνος επίσημος Ελληνικός φορέας Αποστράτων που εκπροσωπείται στον EUROMIL σήμερα.
Στις 20 Απριλίου 2011, μετά την ολοκλήρωση των απαιτουμένων διαδικασιών ανακοίνωσε  την έγκριση του καταστατικού της και αποτελεί επίσημο σωματείο, σύμφωνα με την Απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά 988/2011 και Αρ. Μητρώου Βιβλίου Σωματείων 4757.
Βρίσκεται στο τελικό στάδιο ενοικίασης χώρου κατάλληλου για την εγκατάσταση των γραφείων της, ώστε να μπορεί εύκολα κάθε ενδιαφερόμενος να έρχεται σε επαφή με την Ένωση.
Εν όψει των γενικών αρχαιρεσιών που προσδιορίζονται περί το τέλος Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου, ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία για την αδιάβλητη, άρτια και απόλυτα αξιοκρατική επιλογή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου, που θα κληθεί να χειριστεί ιδιαίτερα σοβαρά και κρίσιμα θέματα.