Ένας Υποπτέραρχος άναψε φωτιές στο χώρο των αποστράτων.

Ένα άρθρο του Υποπτέραρχου εα Κ.Δελλή στην εφημερίδα «Τα Νέα του ΣΑΣ»,αποτέλεσε αιτία άμεσης αντίδρασης από τον πρόεδρο της ΑΝΕΑΕΔ, Εμμανουήλ Σαρτζετάκη,ο οποίος θεώρησε ότι η κριτική που ασκούσε ο Υποπτέραρχος ήταν τουλάχιστον άδικη. Η απάντηση του κ.Σαρτζετάκη στον Υποπτέραρχο:

«Με αφορμή το άρθρο του Υποπτεράρχου (εα) Κ. Δελλή με τίτλο “ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. και στρατιωτικός όρκος”, θα ήθελα να συμπληρώσω κάποια ελάχιστα στοιχεία στην εξαίρετη επιστολή – απάντηση του μέλους του ΔΣ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. αλλά και μέλους του Σ.Α.Σ.  Π. Αλεξόπουλου.

Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. είναι μία Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων επίσημα αναγνωρισμένη ως Ν.Π.Ι.Δ., σύμφωνα με το σύνταγμα και τους ισχύοντες νόμους του Ελληνικού Κράτους. Το καταστατικό της είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα και πλήρως προσβάσημο σε οποιονδήποτε επιθυμεί να το διαβάσει.

Ο σχολιασμός αλλά και οι θέσεις του οποιουδήποτε είναι σεβαστές και καλοδεχούμενες χωρίς όμως να μας υποχρεώνουν να τις υιοθετούμε. Όταν κάποιος δεν κατανοεί το γιατί έχει περιληφθεί στο ενημερωτικό μας φυλλάδιο (και όχι στο καταστατικό) η φράση “Τα Εθνικά θέματα παρ’ ότι μας αφορούν και έχουμε λόγο ως Έλληνες πολίτες ατομικά, δεν έχουν σκοπίμως συμπεριληφθεί εντός των καταστατικών μας σκοπών” δεν έχει παρά να ζητήσει να του το διευκρινίσουν.

Η αδυναμία κατανόησης, οι λογικές αυθαιρεσίες και τα λογικά άλματα του άρθρου δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν τα όσα ο κ. Δελλής προσπαθεί να καταμαρτυρήσει στην ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

Το γνωστό λογοπαίγνιο “Ο χωροφύλακας είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο χωροφύλακας είναι μπουζούκι” του μαθήματος της Λογικής στα γυμνασιακά μας χρόνια, δεν μπορεί να αποτελεί σοβαρό τρόπο σκέψεως.

Σε μία δημοκρατική χώρα, έκαστος εξ ημών και υμών είναι ελεύθερος να επιλέξει τον τρόπο εκπροσώπησης του. Εάν τον καλύπτει η κλαδική Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών, μέλη των οποίων είμαστε όλοι μας λόγω της υποχρεωτικής εγγραφής μας, δεν έχει παρά να μην συμπληρώσει την αίτηση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. για να γίνει μέλος της.
 
Από την άλλη πλευρά όταν γίνεται υπέρμαχος της Ε.Α.Α.Α. αυτοδικαίως μας αναγκάζει να τον ρωτήσουμε εάν ο ίδιος θεωρεί ότι οι κλαδικές ενώσεις Αποστράτων απαξιώθηκαν λόγω της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. ή οποιασδήποτε άλλης κινήσεως.

Φυσικά εμείς οι “διασπαστές” δεν είμαστε υπεύθυνοι για την συμμετοχή μονοψήφιου ποσοστού αποστράτων στις γενικές αρχαιρεσίες, αλλά ούτε και στην παντελή απουσία των Ενώσεων Αποστράτων από τις δραματικές, για την κοινωνική μας ομάδα, εξελίξεις, ούτε και στην πλήρη αδιαφορία για την κατάρρευση των Μετοχικών Ταμείων, των Νοσοκομείων ΝΙΜΤΣ και ΝΝΑ… και και.
 
Τελειώνοντας θα ήθελα να παρακαλέσω τον αγαπητό συνάδελφο, το άρθρο του να το αποστείλει στην Ε.Α.Α.Α., εάν δεν το έχει ήδη κάνει, γιατί μάλλον την αφορά πολύ περισσότερο από την νεοσύστατη ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. της οποίας ο απολογισμός των ολίγων μηνών ιδρύσεως της είναι κατά πολύ πλουσιότερος αυτού της Ε.Α.Α.Α.Α. των τελευταίων τουλάχιστον δεκαπέντε ετών».

Εμμανουήλ Σαρτζετάκης
Αξιωματικός Π.Ν. ε.α.
Πρόεδρος ΔΣ ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.