Επιστολή ΑΝΕΑΕΔ στη Κατσέλη για την απασχόληση αποστράτων.

Επιστολή στη Λούκα Κατσέλη έστειλε η ΑΝΕΑΕΔ,για την απασχόληση των απόστρατων στον ιδιωτικο τομέα,προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις. Όλη η επιστολή της ΑΝΕΑΕΔ:

Με τις σχετικές επιστολές μας προς εσάς και τον Αναπληρωτή Υπουργό, σας εκθέσαμε το υπάρχον πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την ψήφιση του Νόμου 3865/2010 (άρθρο 10), αναφορικά με την αυτό-απασχόληση και την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, των Αποστράτων Στελεχών των ΕΔ. Με σκοπό να σας παρουσιάσουμε τις θέσεις μας και να προτείνουμε λύσεις που θα άρουν την εις βάρος μας αδικία, είχαμε ζητήσει συνάντηση, χωρίς να υπάρξει καμία ανταπόκριση μέχρι σήμερα, τόσο από σας όσο και από τον κ. Κουτρουμάνη.
Αντ’ αυτού, λάβαμε επιστολή – απάντηση από τον κ. Νικ. Χριστοδούλου, Διευθυντή της 47ης Διεύθυνσης Νομικής Εργασίας & Ενστάσεων του Γ.Λ.Κ. με αριθμό πρωτοκόλλου 399615/0092//23 Μαρτίου 2011, δια της οποίας ο εν λόγω υπάλληλος, υπερβαίνοντας κατά την άποψη μας τις αρμοδιότητες του περί της τεχνικής ερμηνείας και εφαρμογής των Νόμων, μας λέει πως οι στρατιωτικοί αντιμετωπίσθηκαν ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δήθεν ευνοϊκά.
Η εκ μέρους σας παραπομπή του αιτήματος μας για συνάντηση με εσάς στο αναρμόδιο επ’ αυτού ΓΛΚ, συνιστά κατά την άποψή μας τον ορισμό της προσβολής και της απαξίας:
 Προς τους απόστρατους Έλληνες στρατιωτικούς
 Προς τους νυν εν ενεργεία και αυριανούς απόστρατους Έλληνες στρατιωτικούς, εμμέσως.
 Προς την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., ως κατά νόμο επίσημο Σωματείο εκπροσώπησης αποστράτων στρατιωτικών.
Είναι λάθος και ίσως πολιτικό και δημοκρατικό ατόπημα, τόσο δικό σας κ. Υπουργέ, όσο και της κυβέρνησής σας, να συζητάτε με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες εργαζόμενους και να αρνείσθε να συζητήσετε με τους Έλληνες στρατιωτικούς, πετώντας μας με αυτό τον τρόπο στα αζήτητα και δείχνοντας πως μας θεωρείτε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Στη διάρκεια του εργασιακού μας βίου, τις εργασιακές μας σχέσεις κ. Υπουργέ, δεν τις καθόριζε ούτε η Εργατική Νομοθεσία, ούτε ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας. Εργασθήκαμε κάτω από συνθήκες εργασίας, που για το μέσο Έλληνα εργαζόμενο είναι συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, με χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες και στερήσεις βασικών δικαιωμάτων, προβλεπομένων από το σύνταγμα μας, την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και τους ανάλογους νόμους, έναντι των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών, όπως και των πολιτών αλλά και στρατιωτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παράλληλα τις τελευταίες μέρες διαρρέουν τόσο στα Μ.Μ.Ε., όσο και εκφράζονται από επίσημα χείλη, πληροφορίες για:
 Επικουροποίηση των Μετοχικών μας Ταμείων και ένταξή τους στο Υπουργείο σας.
 Επιβολή νέου ΕΑΣ στα μερίσματα μας, ενώ ήδη ήμασταν οι πρώτοι που είχαμε περικοπές σε αυτά της τάξεως του 8% έως 25%, με παράλληλη αύξηση των εισφορών.
 Εκ νέου μείωση των συντάξεων με πρόσθετες εισφορές για «μεγάλες συντάξεις», πρόσθετες εισφορές για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί κάτω των 60 κλπ.
Τα απόστρατα στελέχη των Ε.Δ., που είτε αποστρατεύονται οικειοθελώς, είτε αυτεπαγγέλτως από την Υπηρεσία, δεν παραβίασαν ούτε το Σύνταγμα της χώρας ούτε τους νόμους. Αποστρατεύτηκαν, χωρίς καμία διεκδίκηση και κατά πλήρη νομιμότητα και ηθική, με βάση τους νόμους που είχε θεσπίσει η Πατρίδα, ελαχίστως αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα χρόνια του εργασιακού τους βίου. Ιδιαίτερα οι αυτεπαγγέλτως αποστρατευθέντες, είναι σε ποσοστό 99,99% κάτω των 60 ετών και ουδέποτε εξεδήλωσαν επιθυμία απομάκρυνσης από την ενεργό υπηρεσία, αντιθέτως μεγάλο ποσοστό από αυτούς επιθυμούσαν να συνεχίσουν να εργάζονται (σταδιοδρομούν) στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Η Πολιτεία σήμερα, χρησιμοποιώντας τεχνασματικούς παραλληλισμούς και άλματα λογικής, μας τσουβαλιάζει και προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να μας ισοπεδώσει και να μας εξαθλιώσει, αφαιρώντας μας εμμέσως ακόμα και αυτό το, θεωρητικό πλέον στις μέρες μας, δικαίωμα μας στην εργασία, για να ζήσουμε τις οικογένειές μας, που τις στερηθήκαμε για να υπηρετήσουμε την Πατρίδα. Δικαίωμα που πολλοί από εμάς ασκούσαν εδώ και πολλά χρόνια, τώρα υφαρπάζεται οδηγώντας μας στην πλήρη καταστροφή.
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η δημοκρατική σας ευαισθησία δεν έχει στρατευθεί στις μνημονιακές επιταγές. Άρα, δεν σας επιτρέπει να καταπατάτε το συνταγματικό μας δικαίωμα, του να θέλουμε να σας παραθέσουμε τις, κατά την άποψη μας, αδικίες εις βάρος μίας μεγάλης κοινωνικής ομάδας.
Μετά τα παραπάνω, σας ζητάμε, για μία ακόμη φορά, να μας δεχτείτε για να σας ενημερώσουμε για τις θέσεις μας στα ζητήματα που μας αφορούν.