«Φουλ» για «φούντο» το ΜΤΣ!

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική,αλλά καθόλου αισιόδοξη η επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της ΑΝΕΑΕΔ Μ.Σαρτζετάκης,στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη,σχετικά με το ΜΤΣ. Με δύο λόγια προκύπτει ότι αν και όλοι στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι το ΜΤΣ ναυαγεί,κανείς δεν κάνει τίποτα  για να το σώσει!

Στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΑΝΕΑΕΔ τονίζει:

» Μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχει αναληφθεί κανένα μέτρο εξυγίανσης του ΜΤΣ, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό και κανένα σχετικό προς αυτή την κατεύθυνση πρόγραμμα. Αντίθετα, οι μέχρι σήμερα αποφάσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνον σε εισπρακτικά μέτρα, εις βάρος μίας κοινωνικής ομάδας που βιώνει τον εργασιακό μεσαίωνα, με περιορισμένα πολιτικά δικαιώματα, με χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες και
συνθήκες εργασίας που απλά ονομάζονται «ειδικές». ήδη εφαρμόζεται:

Συγκεκριμένα, αποφασίσθηκε και ήδη εφαρμόζεται:
•Η περαιτέρω μείωση του ήδη (απόλυτα και συγκριτικά) χαμηλού μερίσματος του ΜΤΣ κατά το υπερβολικό ποσοστό του 25%,

•Η μείωση εφάπαξ βοηθημάτων προνοιακού χαρακτήρα. Η αύξηση των κρατήσεων των μετόχων κατά 1% και την μείωση των εκτάκτων επιδομάτων κατά 30% περίπου,

•Η συνέχιση της από διετίας αναστολής καταβολής του Βοηθήματος που χορηγείται στα τέκνα των στρατιωτικών, το οποίο προέρχεται από τις υποχρεωτικές κρατήσεις των στρατιωτικών γονέων.

Στην τελευταία παράγραφο, γίνεται (ίσως σκόπιμα) σύγχυση της περιουσίας των Μετοχικών Ταμείων με αυτή των Ταμείου Εθνικής Αμύνης (ΤΕΘΑ), Ταμείου Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και Ταμείου Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ).

Η περιουσία των Μετοχικών Ταμείων αποτελείται αποκλειστικά από ακίνητα που προορίζονται καθαρά για εμπορική χρήση και οικονομική εκμετάλλευση, αποκτήθηκαν από δωρεές, κληροδοτήματα και επενδύσεις των κεφαλαίων των Ταμείων και ανήκουν αποκλειστικά στους μετόχους και τους μερισματούχους τους.

Ως εκ τούτου δεν δικαιολογείται καμία οικειοποίηση της περιουσίας αυτής από το Δημόσιο, με το πρόσχημα της εποπτείας των Μετοχικών Ταμείων από το ΥΠΕΘΑ.

Επιπρόσθετα, η εν λόγω απάντηση του κ. Υπουργού, με τις έντεχνες περιπλεκτικές αναφορές του στη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, στην καταγραφή και την αξιολόγηση της περιουσίας του ΥΠΕΘΑ, στις μορφές της δήθεν αξιοποίησης ακινήτων του ΥΠΕΘΑ που δεν καλύπτουν στρατιωτικές χρήσεις και τη δωρεάν παραχώρηση στους ΟΤΑ για δήθεν κάλυψη κοινωνικών αναγκών, μας βάζει σε βάσιμες υποψίες ότι:

•Επιχειρείται ο σφετερισμός της ιδιοκτησίας των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και η εν συνεχεία ένταξη της στο πρόγραμμα των 50 δις €, κατά τις επιταγές της τρόικας.

•Μεθοδεύεται η στέρηση κάθε μορφής πόρων προς τα Μετοχικά Ταμεία, ώστε να οδηγηθούν σε οικονομικό μαρασμό με τη σφραγίδα της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.

• Δρομολογείται ο διαμοιρασμός της περιουσίας των Ταμείου Εθνικής Αμύνης (ΤΕΘΑ), Ταμείου Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και Ταμείου Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ), υπέρ δήθεν κοινωνικών αναγκών, τη στιγμή που καταβαραθρώνονται τα Μετοχικά Ταμεία των Ε.Δ. και Σ.Α., αγνοώντας πως οι στρατιωτικοί, τα στελέχη των Σ.Α. και οι οικογένειές τους αφορούν περί το 10% του ελληνικού Λαού.