Γιατί βούλιαξε ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας

37.964 ψήφοι,0,61% το ποσοστό του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας.Ασφαλώς και δεν μπορούν να είναι ικανοποιημένοι οι εμπνευστές του εγχειρήματος του ΣΕΕ.Γιατί βούλιαξε το καράβι,πριν βγει από το λιμάνι;

Από την αρχή το ρίσκο ήταν μεγάλο ,αλλά και το σχέδιο όπως αποδείχτηκε λανθασμένο.Ο ΣΕΕ έκανε την εμφάνισή του ως “κόμμα αποστράτων” και του πήρε πολύ χρόνο να καταλάβει ότι αυτό ήταν λάθος.Άλλο τόσο χρόνο χρειάστηκε για να “βγάλει” τη ταμπέλα αυτή και να πείσει ότι είναι ένα κανονικό κόμμα κι όχι κόμμα μιας κοινωνικής-επαγγελματικής τάξης.

Οι επιτελείς του κόμματος επέλεξαν να μην διεκδικήσουν την παρουσία τους στα ΜΜΕ,ακόμη κι όταν διαπίστωσαν ότι αυτά δεν είχαν καμία διάθεση να τους προβάλουν.Επέλεξαν μετά την απλή τακτική της καταγγελίας για τον αποκλεισμό τους.Να επισημάνουμε όμως ότι οι άνθρωποι του ΣΕΕ έμειναν σ΄ αυτό και δεν έκαναν ούτε τα στοιχειώδη και απαραίτητα για την επικοινωνία του κόμματος.Πίστεψαν ότι μόνο επαφή με τους πολίτες στις συγκεντρώσεις που έκαναν σ΄ όλη τη χώρα ήταν αρκετή.Δεν δικαιώθηκαν.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι κι άλλοι κομματικοί σχηματισμοί δεν είχαν προβολή,όπως η “Δημιουργία ξανά” ,για παράδειγμα.Αλλά πήγαν πολύ καλύτερα και λίγο έλειψε να περάσουν την είσοδο της Βουλής.

Συνεπώς και άλλα πράγματα έφταιξαν για το ναυάγιο του ΣΕΕ.

Το ερώτημα είναι αν το πείραμα θα συνεχιστεί ή αν θα σταματήσει εδώ.Στην πρώτη περίπτωση πολλά θα πρέπει να αλλάξουν.Για να μην πούμε όλα. Ο ΣΕΕ δεν κατάφερε να πείσει ούτε καν τους στρατιωτικούς να τον ψηφίσουν,όπως υπολόγιζαν ίσως κάποιοι ότι θα συμβεί.

Αν συνεχίσουν την ίδια τακτική της απομόνωσης και της καταγγελίας των πάντων ,τότε ο ΣΕΕ θα μετατραπεί σε γραφική κομματική περίπτωση.