Η ΑΝΕΑΕΔ σε αυτόνομη δράση,καταγγέλει…

Η ΑΝΕΑΕΔ διαχωρίζει τη θέση της για τον τρόπο δράσης της μετά από την άρνηση του Συντονιστικού Συμβουλίου των ΕΑΑ να δεχτεί  ως ισότιμο συνεργάτη οποιοδήποτε φορέα αποστράτων. Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΕΑΕΔ αναφέρει:

Παρά την συνεχή προσπάθεια για κοινή δράση είναι πλέον σαφές ότι το Συντονιστικό Συμβούλιο των ΕΑΑ δεν αποδέχεται κανένα φορέα Αποστράτων ως ισότιμο συνεργάτη , εφόσον δεν ομοφωνεί για συμμετοχή στην Ομάδα Εργασίας για τα Μετοχικά Ταμεία, αλλά θεωρεί ότι όλοι οι υπόλοιποι φορείς πρέπει να περιοριζόμαστε στην υποχρέωση να προσκομίζουμε απλώς στοιχεία, χωρίς να μετέχουμε σε καμία διαδικασία λήψεως αποφάσεων.

 Εν τούτοις, με τη φανερή δυσλειτουργία του, τη δυστοκία και βραδύτητα στη λήψη αποφάσεων και την παντελή αποχή του από την ανάληψη πρωτοβουλιών οποιασδήποτε μορφής μας έχει οδηγήσει σε πλήρη απραξία το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ οι εξελίξεις τρέχουν με καταιγιστικούς ρυθμούς.

 Με τα δεδομένα αυτά θεωρούμε ότι το Συντονιστικό Συμβούλιο των ΕΑΑ, ουσιαστικά αυτοκαταργήθηκε ως φορέας εκπροσώπησης των αποστράτων στελεχών των ΕΔ. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστο ως πυρήνας αναφοράς και πολύ περισσότερο ως κόμβος στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. δεν μπορεί να αναλάβει καμία ευθύνη για ενέργειες και πράξεις, για τις οποίες ουδεμία γνώση έχει, αλλά και δεν συμμετέχει ισότιμα στην διαδικασία λήψης τους. Δεν μπορεί όμως και να περιμένει πλέον απαθής αυτά που έρχονται. Και θεωρεί ότι την άποψη αυτή συμμερίζονται και άλλοι φορείς εκπροσώπησης συναδέλφων, με αρκετούς από τους οποίους έχει ήδη την τιμή να συνεργάζεται. Με αυτά τα δεδομένα, σας κάνει γνωστό ότι:

Θα συστήσει άμεσα νομική ομάδα, η οποία τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα προτείνει συγκεκριμένες ενέργειες, που εκτιμά ότι πρέπει να γίνουν τόσο άμεσα όσο και σε επόμενο στάδιο.

 Θα επαναξιολογήσει το σχέδιο δράσης, που είχε περιοριστεί σε υποτονικές ενέργειες περιμένοντας την ενεργοποίηση του Συντονιστικού Συμβουλίου των ΕΑΑ και τη συνεργασία με αυτό.

 Καλεί όποιον φορέα των ΕΔ & ΣΑ επιθυμεί αλλά και τις ΕΑΑ, να συμμετάσχουν στις παραπάνω κινήσεις, στη βάση της ισότιμης συμμετοχής σε διαδικασίες και αποφάσεις.