Η ΑΝΕΑΕΔ συναντήθηκε με τους αστυνομικούς και ενημέρωσε τη ΝΔ.

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ).

Το βασικό θέμα της συνάντησης ήταν το μέλλον των Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ καθώς και τα Μετοχικά Νοσοκομεία 417 ΝΙΜΤΣ & ΝΝΑ. Η συνάντηση διεξήχθει σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τα κοινά θέματα που απασχολούν τα εν ενεργεία και απόστρατα στελέχη των ΕΔ & ΣΑ.

Ειδικότερα στο θέμα των Μετοχικών Ταμείων και των Μετοχικών Νοσοκομείων αναλύθηκε η θέση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. η οποία και αξιολογήθηκε ως θετική από την πλευρά της ΠΟΑΣΥ & ΠΟΕΠΛΣ. Παράλληλα, εκφράσθηκε η κοινή άποψη ότι μόνο αν ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, μπορούμε να ελπίζουμε στην αποφυγή της διάλυσης των Ταμείων μας, αλλά και στην περαιτέρω διεκδίκηση των κοινών μας στόχων.
Επίσης συζητήθηκε η συμμετοχή των ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ και ΠΟΕΠΛΣ στη συνάντηση αντιπροσωπειών των ΔΣ των συλλόγων Ενώσεων συνδέσμων των ΕΔ & ΣΑ της 15 Μαρτίου 2011 στην Καλλιθέα. Η θέση των Ομοσπονδιών είναι θετική και δήλωσαν ότι οι αντιπροσωπείες τους θα είναι παρούσες.
Τέλος συμφωνήθηκε να υπάρχουν στο μέλλον συχνές συναντήσεις ώστε να διαμορφωθούν κοινές θέσεις και για όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν τους κλάδους μας.

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου, αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. συναντήθηκε, στα γραφεία τους στη Βουλή, με τους εκπροσώπους του Τομέα Άμυνας της ΝΔ κ.κ. Μαργαρίτη Τζίμα Βουλευτή Δράμας Τομεάρχη Άμυνας, Δερμετζόπουλο Αλέξανδρο Βουλευτή Έβρου και Γκίκα Στέφανο Αναπληρωτές Τομεάρχες Άμυνας.

Οι εκπρόσωποι της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ εξέφρασαν την αγωνία και την αντίθεσή τους:
− Στην επιχειρούμενη μετάλλαξη – διάλυση των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων
− Στην παντελή έλλειψη ενημέρωσης των μετόχων και μερισματούχων όσον αφορά στην κατάσταση των Μετοχικών Ταμείων και ιδιαίτερα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.
− Στην προσπάθεια μετατροπής των Μετοχικών Ταμείων σε επικουρικά και ένταξη τους στο Υπουργείο Εργασίας.
− Στη διαφαινόμενη αλλαγή του ιδιοκτησιακού και του τρόπου λειτουργίας του 417 ΝΙΜΤΣ
Τονίστηκε, ότι οι όποιες αποφάσεις έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, πέραν του ότι είναι αποσπασματικές, αφορούν μόνο σε εισπρακτικά μέτρα, χωρίς να βασίζονται σε κανένα πρόγραμμα εξυγίανσης. Επίσης τονίστηκε ότι η λύση στο σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα του ΜΤΣ μπορεί να βρεθεί μόνο μέσα από εποικοδομητικό με τη συμμετοχή των εν ενεργεία και αποστράτων στελεχών του ΣΞ και της ΕΛ.ΑΣ.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΝΔ δήλωσαν την υποστήριξή τους στα αιτήματα της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ και δήλωσαν ότι θα τα αναδείξουν κατά τη συζήτηση των αντίστοιχων νομοσχεδίων, όπως επίσης και με την υποβολή σχετικών επερωτήσεων