Νέα Ένωση Αποστράτων για το ΣΞ.

Τα προβλήματα πολλά και οι απόστρατοι έχουν αρχίσει να οργανώνονται. Απόστρατοι αξιωμαυικοί του ΣΞ,ίδρυσαν νέα ένωση με την επωνυμία Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (ΑΚΙΣ). Είναι και η πρώτη ένωση που στο προσωρινό έστω ΔΣ έχει και μία γυναίκα ταγματάρχη. Καλή επιτυχία και συνεργασία με τις υπόλοιπες ενώσεις.

Τα μέλητου ΔΣ και ο σκοπός ίδρυσης της ΑΚΙΣ:
Κατά την συνέλευση αναγνώσθηκε η Ιδρυτική Διακήρυξη (επισυνάπτεται),έγινε παρουσίαση και συζήτηση επί του καταστατικού ,διατυπώθηκαν προτάσεις και εξελέγη από τα ιδρυτικά μέλη το προσωρινό επταμελές (7) Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) που έχει ως εξής:
Α. Ανχης (ε.α) Χρηστίδης Χρήστος (ΣΣΕ 1988): Πρόεδρος
Β. Ταξχος (ε.α) Γρίσπος Θεμιστοκλής (ΣΣΕ 1980): Α’ Αντιπρόεδρος
Γ. Ανθγός (ε.α) Παπανικολάου Παναγιώτης (ΣΜΥ 1989): Β’ Αντιπρόεδρος
Δ. Αντγος (ε.α) Καστραντάς Στυλιανός (ΣΣΕ 1973): Γεν. Γραμματέας
Ε. Υπτγος (ε.α) Ροζής Βασίλειος (ΣΣΕ 1980): Ταμίας
ΣΤ. Υπτγος (ε.α) Χαλμούκης Γεώργιος (ΣΣΕ 1975): Μέλος, με αρμοδιότητες τύπου, μέσων ενημέρωσης και δημοσίων σχέσεων
Ζ. Τχης (ε.α) Καλτσίδου Κυριακή (μονιμοποιηθείσα εθελόντρια): Μέλος, με αρμοδιότητες τομέα πληροφορικής, ηλεκτρονικής επικοινωνίας-ενημέρωσης και ηλεκτρονικού αρχείου.
Η Κίνηση, όπως περιγράφεται στο καταστατικό της αλλά και όπως τονίζεται στην ιδρυτική της διακήρυξη, έχει ως κέντρο του ενδιαφέροντός της ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ τα Στελέχη του Στρατού Ξηράς ,ανεξαρτήτως προέλευσης. Η Α.Κί.Σ πιστεύει στην ομοιογένεια τόσο των μελών μιας ομάδας όσο και των διεκδικήσεων και των επιδιώξεών της . Αυτή είναι μια από τις διαφορές μας με όλους τους υπάρχοντες φορείς οι οποίοι ,κάθε φορά που διεκδικούν κάτι, εμπλέκονται ανάμεσα σε αντικρουόμενες απόψεις ακριβώς λόγω ανομοιογένειας.
Το προσωρινό ΔΣ της Α.Κi.Σ καλεί ΟΛΟΥΣ τους ε.α συναδέλφους του Στρατού Ξηράς να συσπειρωθούν και να πυκνώσουν τις τάξεις της Κίνησης.