Ο ναύαρχος, που τα ‘σπασε με τον Βενιζέλο, πήγε με τον Φλωρίδη και κατέληξε στον Σπόρτιγκ

Ηταν μια από τις πολλές τυπικές συσκέψεις για τις στρατιωτικές σχολές, στο Πεντάγωνο, ένα απόγευμα Τετάρτης, τον Απρίλιο του 2010. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο Ευ. Βενιζέλος, τότε ήταν υπουργός Αμυνας, φέρεται ότι είχε κάνει υποτιμητικά σχόλια του τύπου «να έχετε ανοιχτά τα μυαλά σας» και να «μην έχετε αυτιστική συμπεριφορά προς την κοινωνία».

Ο Στ. Φενέκος, τότε υποναύαρχος, δεν τα άφησε να περάσουν και υπέβαλε την παραίτησή του. Στην «αίτηση αποστρατείας», που υπέβαλλε την επόμενη κιόλας ημέρα προς τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ έγραφε ότι θέλει να αποστρατευτεί «λόγω της απολυταρχικής και άκριτης απαξίωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, από τον κ. υπουργό, της άγνοιας των αρχών και της ιστορίας τους και της αρνητικής προκατάληψής του προς αυτές. Έκφραση των παραπάνω, είναι και οι απαξιωτικές, ειρωνικές και απροβλημάτιστες γενικεύσεις που εξέφρασε για τις Ε.Δ. και τους Στρατιωτικούς στη σύσκεψη της 28 Απριλίου 2010 στο ΓΕΕΘΑ».

Και ενώ ο σαλός που προκλήθηκε από την παραίτηση του ναυάρχου είχε ξεχαστεί, ο Στ. Φενέκος επανεμφανίστηκε τις προηγούμενες ημέρες ως ιδρυτικό μέλος του «Κοινωνικού Συνδέσμου» με τον Γ. Φλωρίδη. Αγνωστο γιατί, ελάχιστες ημέρες μετά, στα πρόσωπα που είχαν υπογράψει την ιδρυτική διακήρυξη και στη θέση που είχε αναρτηθεί το βιογραφικό του ναυάρχου, γραφόταν: «Αποχώρησε με δική του πρωτοβουλία».

Ωστόσο, ο ναύαρχος παραμένει πρόεδρος του Δ.Σ. του Σπόρτιγκ, ομάδα στην οποία έπαιζε στα νιάτια του, καθότι και μπασκετμπολίστας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Κλόκοζας πάει ΠΑΟ.Πρόταση για να συμμετάσχει στο ΔΣ