Οι απόστρατοι της ΑΝΕΑΕΔ στον Καμμένο

Στα πλαίσια ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αντιπροσωπεία της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκε, την στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με τον Πρόεδρο του Κινήματος, κ. Πάνο Καμμένο, τον υπεύθυνο του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Εθνικής Άμυνας, βουλευτή Αχαΐας, κ. Γεώργιο Νταβρή, το διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του Προέδρου, κ. Βασίλειο Τρίκα και τον τομεάρχη Άμυνας του κινήματος, κ. Βασίλειο Πολίτη.

Από την συζήτηση που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, διαφάνηκε η γνώση των συνομιλούντων με τα προβλήματα του χώρου των Ενόπλων Δυνάμεων.
Από πλευράς της ΑΝΕΑΕΔ αναφέρθηκαν συνοπτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Απόστρατα στελέχη των ΕΔ. (Ηλικιακός διαχωρισμός αποστράτων, Νοσοκομεία και υγειονομική περίθαλψη, εργασιακό, συνεχείς και άδικες μειώσεις των συντάξεων, απαξίωση των στρατιωτικών κ.α.) Έγινε ιδιαίτερη μνεία στο μεγάλο πρόβλημα των Μετοχικών Ταμείων που επιδεινώθηκε με την εφαρμογή του PSI και ειδικά για το ΜΤΣ όπου, παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις της πολιτείας, δεν διαφαίνεται να μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του προς τους μερισματούχους.

Ένα ακόμα θέμα που τέθηκε είναι η διαχείριση της μηνιαίας κράτησης Εισφοράς Αλληλεγγύης των Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ), η οποία θα έπρεπε να τηρείται σε Λογαριασμό με οικονομική αυτοτέλεια, στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (Α.Κ.Α.ΓΕ.). Ο Πρόεδρος του Κινήματος μας γνώρισε ότι ο βουλευτής κ. Νταβρής μαζί με το αρμόδιο επιτελείο των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» θα μελετήσει όλα τα στοιχεία ώστε να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό να αποκαλυφθεί η πραγματική κατάσταση.

Στο Επιτελείο των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» παραδόθηκαν βασικά έγγραφα και υπομνήματα με τις θέσεις της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. για τα θέματα που μας απασχολούν ενώ υπήρξε η υπόσχεση και από τις δύο πλευρές οι συναντήσεις αυτές να συνεχιστούν με σκοπό την αλληλοενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων σε τακτική βάση.