Οι παραλογισμοί των ρυθμίσεων Βενιζέλου-Μπεγλίτη,για τους κάτω των 55 απόστρατους

Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα δημιουργείται μια ασάφεια σε σχέση με την περικοπή των συντάξεων στους κάτω των 55 ετών.

Σύμφωνα με τον νόμο λοιπόν δεν περικόπτονται κατά 40% (για το ποσό άνω των 1000 ) οι συντάξεις όσων μεν είναι κάτω των 55 αλλά έχουν 35 συντάξιμα χρόνια.

Εδώ λοιπόν τίθεται ένα ουσιαστικό ερώτημα. Όπως είναι γνωστό στις Ε.Δ υφίστανται ειδικές κατηγορίες προσωπικού στις οποίες κάθε χρόνος πραγματικής υπηρεσίας προσμετράται  διπλός πχ πιλότοι της ΠΑ χωρίς όμως για τον πλασματικό αυτό χρόνο να πραγματοποιούνται ασφαλιστικές κρατήσεις.

Άρα ένας ιπτάμενος της ΠΑ που αποστρατεύεται με την αίτηση του με 25 πραγματικά χρόνια υπηρεσίας και φυσικά είναι κάτω των 55 ετών είναι προφανές ότι έχει τα διπλάσια συντάξιμα χρόνια άρα δεν υφίσταται την μείωση του 40% παρότι έχει καταβάλει εισφορές για 25 χρόνια. Αντίθετα ένας  αξιωματικός άλλης ειδικότητας, που δεν διαθέτει το bonus του διπλού χρόνου υπηρεσίας και αποχωρεί κάτω από τις ίδιες συνθήκες όπως ο ιπτάμενος του παραδείγματος υφίσταται την μείωση που προαναφέρθηκε.

Αυτή είναι μια εξώφθαλμη άδικη μεταχείριση μεταξύ εργαζομένων που έχουν καταβάλει ακριβώς τις ίδιες ασφαλιστικές εισφορές. Υπενθυμίζεται ότι ο Βενιζέλος στη βουλή πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου είχε δηλώσει ότι εξαιρούνται της κράτησης όσοι είναι κάτω των 55 αλλά έχουν 35 συντάξιμα χρόνια ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ (δηλαδή εισφορές 35 ετών).