Όλα στον αέρα για το ΜΤΣ!

Καμμία πρόοδος στην επίλυση του προβλήματος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Ο πρόεδρος του ΔΣ, Χαράλαμπος Σωτηρόπουλος, αποκάλυψε ότι τίποτα δεν έχει προωθηθεί από το σχέδιο διάσωσης του ΜΤΣ.
Ο κ.Σωτηρόπουλος συναντήθηκε με μέλη του ΔΣ της ΑΝΕΑΕΔ. Στη συζήτηση που είχαν αποκαλύφθηκαν τα εξής από το κ.Σωτηρόπουλο:
Ø        Έχει ζητηθεί από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Ε.Θ.Α. να παρέμβει αρμόδιος ελεγκτικός μηχανισμός ώστε να ελέγξει τις χρήσεις από το 1990 έως σήμερα.
Ø        Έχει καταθέσει το πρόγραμμα διάσωσης του ΜΤΣ χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρξει η παραμικρή πρόοδος για την υλοποίηση του, η οποία απαιτεί από πλευράς Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  πολιτική βούληση και νομοθετική ρύθμιση.
Ø        Για να δοθεί συνέντευξη τύπου απαιτείται έγκριση του ΥΠΕΘΑ η οποία και δεν έχει ακόμα εξασφαλισθεί. Πέραν αυτού την τελευταία φορά που μίλησε αποσπασματικά για τα προβλήματα του Ταμείου σε δημοσιογράφους, του αποδόθηκαν  λάθος δηλώσεις (όπως π.χ για το ΕΚΟΕΜΣ )
Ø        Επιπλέον διέψευσε οποιαδήποτε σκέψη τροποποίησης της διαχείρισης των λογαριασμών του ΕΚΟΕΜΣ και του μερίσματος. Αντίθετα έχει εισηγηθεί να διαχωριστούν οι λογαριασμοί κάθε παροχής.