«Πάνε ν΄ αρπάξουν τα περιουσιακά στοιχεία των αποστράτων»;

Ποια θα είναι η κυριότερη επίπτωση από τη μετατροπή των Ενώσεων Αποστράτων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου από Δημοσίου που είναι σήμερα; Ότι όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία δεν διατηρούνται στη κατοχή των Ενώσεων ,αλλά πάνε κάπου αλλού. Το ερώτημα είναι πού;
Ο πρόεδρος της ΑΝΕΑΕΔ Εμμ.Σαρτζετάκης σε δήλωσή του επισημαίνει ότι “επειδή οι καιροί είναι πονηροί, για κάθε Κυβερνητική πρωτοβουλία ( καλώς ή κακώς, δικαίως ή αδίκως), ο υποψιασμένος πολίτης, και ιδιαίτερα ο πανταχόθεν βαλλόμενος απόστρατος, δικαιούται να ανησυχεί.

Πρέπει να γίνει λοιπόν ξεκάθαρο, ότι οι Ενώσεις Αποστράτων υπό την νέα τους μορφή, δεν μπορούν ως Ν.Π.Ι.Δ. να διατηρήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, που αποτελούν προϊόν των υποχρεωτικών κρατήσεων όλων των εν ενεργεία και αποστράτων στελεχών. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κοινή αυτή περιουσία μπορεί να περιέλθει στη δικαιοδοσία του εκάστοτε Υ.ΕΘ.Α. για να κάνει «δώρα» στους Ο.Τ.Α, εκμεταλλευόμενος την σχετική τροπολογία στο νόμο περί ιεραρχίας και Προαγωγών των Ε.Δ.

Η λύση είναι μόνο μία. Η μεταβίβαση αυτής της περιουσίας στα οικεία Μετοχικά Ταμεία, για την όποια ισότιμη επικαρπία προς όφελος όλων των στελεχών. Μόνο στα Μετοχικά Ταμεία, είμαστε (και θα είμαστε πλέον) εγγεγραμμένοι όλοι (μέτοχοι αλλά όχι συμμέτοχοι προς το παρόν). Τίποτα άλλο! Ο νοών νοείτο”, κατέληξε ο πρόεδρος ΑΝΕΑΕΔ.