Πρόεδρος ΑΝΕΑΕΔ:»Γιατί κάναμε τη συγκέντρωση».

Του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ
Πρόεδρος ΑΝΕΑΕΔ

Η ΑΝΕΑΕΔ ανέλαβε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της  συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, με αφορμή την αήθη, κακόβουλη και πλήρως παραπλανητική επίθεση, που εξαπολύθηκε από συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης κατά των στρατιωτικών, με επίκεντρο τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΜΤΣ και την οποία βεβαίως ακολουθούν και τα άλλα δύο Ταμεία της Αεροπορίας και του Ναυτικού.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μιας χώρας είναι το σύμβολο του κράτους και της εθνικής του κυριαρχίας. Επομένως, κακόβουλες επιθέσεις κατά των στρατιωτικών, σε μία δημοκρατική χώρα όπως είναι η Ελλάδα, μόνο σαν ύπουλη επίθεση κατά των θεμελίων της εθνικής της κυριαρχίας μπορεί να εκληφθεί.

Στις δημοκρατικές ευνομούμενες Πολιτείες, όσοι παραβαίνουν τους νόμους, οδηγούνται στη δικαιοσύνη! Όποιοι λοιπόν έχουν στοιχεία για τέτοιες πράξεις, όπως εμμέσως πλην σαφώς διαλαλούν με δήθεν βαρύγδουπες πρωτοσέλιδες αποκαλύψεις και καυστικά πολύστηλα, να τα διαβιβάσουν άμεσα στις αρμόδιες αρχές, τιμώντας το δημοσιογραφικό λειτούργημα που υπηρετούν και να είναι βέβαιοι πως θα βρουν την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. στο πλευρό τους. Διαφορετικά, δίνουν το δικαίωμα στον κάθε σκεπτόμενο πολίτη να τους κατηγορήσει για κοινούς συκοφάντες και υπονομευτές της εθνικής μας υπόστασης.

Από την άλλη πλευρά και χωρίς ίχνος προσπάθειας υπόδειξης, αναμέναμε ουσιαστική αντίδραση από τους πολιτικούς ηγέτες των στρατιωτικών, όταν είναι προφανές, πως τη στιγμή που επί δεκαήμερο με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα, βάλλεται το Μ.Τ.Σ, ουσιαστικά βάλλεται η εντιμότητα, η χρηστότητα, η νομιμότητα, η υπόληψη και η ηθική υπόσταση των μερισματούχων του Μ.Τ.Σ, δηλαδή των στρατιωτικών, σε όποια κατάσταση κι αν τελούν. Πιστεύουμε λοιπόν, πως κατ’ ελάχιστο και ενδεικτικά, θα έπρεπε οι πολιτικοί μας ηγέτες:

¬ Να είχαν αποκαταστήσει ΔΗΜΟΣΙΑ την αλήθεια.
¬ Να είχαν υπερασπισθεί την εντιμότητα και την χρηστότητα των Ελλήνων Στρατιωτικών στο σύνολό τους
¬ Να είχαν δημοσιοποιήσει τα θεσμικά κείμενα με τα οποία αφενός μεν κατέστησαν «μερισματούχοι» πρόσωπα μη δικαιούμενα μερίσματος και αφετέρου τα χρηματικά ποσά που διακινήθηκαν από το Μ.Τ.Σ προς κάλυψη ελλειμμάτων άλλων ταμείων
¬ Να είχαν ενημερώσει ΔΗΜΟΣΙΑ τους μετόχους του Μ.Τ.Σ για το αν η ακίνητη περιουσία του Μ.Τ.Σ τυγχάνει ΑΜΕΣΟΥ και ΕΠΩΦΕΛΟΥΣ γι’αυτούς εκμετάλλευσης.

Μέσα από τις τοποθετήσεις των εκλεκτών ομιλητών που μας έκαναν την τιμή να είναι σήμερα μαζί μας, καθώς και του κεντρικού ομιλητή της ΑΝΕΑΕΔ, επιθυμούμε να βάλουμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση.
Θα ήθελα να επισημάνω ότι ο βασικός σκοπός της σημερινής συνάθροισης, είναι να στείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ξεκάθαρο μήνυμα προς την Πολιτεία:

¬ Δεν δεχόμαστε:
o Λύσεις που έχουν μοναδικό γνώμονα να πετάξουν στις πλάτες μας τα λάθη, τις παραλήψεις και τις κακές επιλογές, που επί χρόνια πράττουν όλες οι κυβερνήσεις και μάλιστα «εν κρυπτώ» και ερήμην μας.
o Τις συκοφαντικές και αήθεις, επιλεκτικές επιθέσεις σε βάρος της υπόληψης, του κύρους, της αξιοπρέπειας, της κοινωνικοοικονομικής μας υπόστασης και των εννόμων συμφερόντων μας. Κακώς μας θεωρήσανε εύκολο και ανυπεράσπιστο στόχο.
o Τους πειραματισμούς της κυβερνητικής πολιτικής στη πλάτη μας, προκειμένου στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μας σαν «παράδειγμα» να εφαρμόσουν αντίστοιχα τυραννικά μέτρα σε βάρος και του υπόλοιπου ελληνικού Λαού.
o Την αντιμετώπισή μας ως δεύτερης κατηγορίας πολίτες, τόσο στην ενέργεια όσο και στην αποστρατεία.
o Οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας (ιδιαίτερα οι νεότεροι) που πλήρωναν, πληρώνουν και θα πληρώνουν περισσότερα, να μην έχουν την παραμικρή διασφάλιση για την αποδοτικότητα των κρατήσεών τους. Γιατί, με την ίδια ευκολία που σήμερα μας λένε ότι υπάρχει έλλειμμα 380 εκατ. ευρώ και μειώνουμε 25% τις απολαβές σας, αύριο θα τους πουν «Συγνώμη δεν υπάρχει Ταμείο».
¬ Ως εδώ!

o Αρνούμαστε να φορτωθούμε τις αμαρτίες σας γιατί δεν είμαστε συνένοχοι, επειδή δεν είμαστε συμμέτοχοι!
o Ουδέποτε υπήρξαμε προνομιούχοι, γιατί ο εργασιακός βίος του στρατιωτικού ήταν και είναι σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, με αποδοχές της φθηνότερης εργατοώρας στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Δεν διεκδικούμε τίποτα περισσότερο από ότι ο υπόλοιπος ελληνικός Λαός. Απαιτούμε η Πολιτεία να μας συμπεριφερθεί ισόνομα και ισότιμα με τις αντίστοιχες κοινωνικές ομάδες.

Τα Ταμεία μας άδειασαν υπό το άγρυπνο βλέμμα των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών, διαχρονικά. Τις εκάστοτε διοικήσεις, και τις διόριζαν και έπρεπε να τις ελέγχουν. Κανείς άλλωστε δεν πιστεύει, πως στην εποχή μας υπάρχει «στρατιωτικό κατεστημένο» που επηρεάζει αποφάσεις. Η σημερινή πολιτική ηγεσία λοιπόν, ας αναλάβει τις ευθύνες της.

Κατά την άποψη της ΑΝΕΑΕΔ, τα βήματα αναφορικά με τα Μετοχικά Ταμεία είναι δεδομένα και επείγοντα:
¬ Άμεση εναρμόνιση του νομοθετικού πλαισίου και των τριών Μετοχικών Ταμείων,
¬ Ουσιαστική εξυγίανση και των τριών Μετοχικών Ταμείων,
¬ Διοικητική συνένωση, και τέλος
¬ Πλήρης συνένωση με ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα για όλους.

Σήμερα, βρισκόμαστε εδώ για να δηλώσουμε επίσης πως, ξεκινώντας από σήμερα, δεν θα παραμείνουμε στην απάθεια και την ακινησία. Ακολουθούν πολλοί και κλιμακούμενοι δύσκολοι αγώνες. Υπάρχουν θέματα που αφορούν τόσο τους απόστρατούς, όσο και τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, πέρα από το οξύ των Μετοχικών Ταμείων, όπως ενδεικτικά:
¬ Η υγειονομική μας περίθαλψη που είναι ήδη στο στόχαστρο της πλήρους ισοπέδωσης με τη διαφαινόμενη διάλυση του δικτύου των στρατιωτικών νοσοκομείων και ένταξή τους στο ενιαίο δίκτυο των νοσοκομείων του νέου «Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υγείας», για κάποια μάλιστα εκ των οποίων, οι στρατιωτικοί πληρώνουμε επιπρόσθετες σεβαστές μηνιαίες κρατήσεις, σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού και συνταξιοδοτικού μας βίου.
¬ Η ένταξη των στρατιωτικών στο ΙΚΑ, σε συνδυασμό με το νέο συνταξιοδοτικό ασφαλιστικό και τη νέα δομή δυνάμεων.
Σήμερα, μαζευτήκαμε εδώ για να δηλώσουμε καθαρά ότι είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι, όλοι μαζί να αγωνιστούμε όχι απλά για τη διάσωση όσων έχουν ακόμα μείνει όρθια, αλλά για τη διεκδίκηση αυτών που δικαιούμαστε. Και αυτά που δικαιούμαστε συνοψίζονται σε μία μόνο λέξη: «ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ»

Με την ίδια αποφασιστικότητα θα σταθούμε δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας που αντί να βλέπει την βελτίωση της κοινωνικής του θέσης, βυθίζεται κάθε μέρα και περισσότερο στην ανέχεια, χωρίς καμία προοπτική.
Αποκατάσταση των στρεβλώσεων ναι, κατεδαφίσεις όχι, εκσυγχρονισμό φυσικά, μεσαίωνα όχι!
Φτάνει πια! Δεν αξίζει η Ελλάδα, δεν αξίζουν οι Έλληνες τέτοιας τύχης!