Σαχινίδης:»Οι απόστρατοι είναι ευνοημένοι»!Η απάντηση της ΑΝΕΑΕΔ

“Έκρηξη οργής” προκάλεσε απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φ.Σαχινίδη σε ερώτηση της Ε.Βόζεμπεργκ για θέματα που είχαν να κάνουν και με τις συντάξεις των αποστράτων. Η οργή προκύπτει και από το κείμενο της ΑΝΕΑΕΔ,με το οποίο αποτελεί απάντηση προς τον κ.Σαχινίδη:

“Χρειάζεται περίσσιο θράσσος  να προσβάλλεις κατά αυτό τον τρόπο, μια μεγάλη μερίδα αποστράτων στελεχών των Ε.Δ. και μάλιστα στη Βουλή των Ελλήνων.

Ούτε λιγο, ούτε πολύ ο Αναπληρωτης Υ.Ο.Φ.Σαχινίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της κ.Βόζεμπεργκ, δεν περιορίστηκε μόνο στην καταγραφή των στοιχείων που τεκμηρίωναν (;) την απάντησή του, αλλά θεώρησε και τους απόστρατους στρατιωτικους ευνοημένους!!!. Αν λοιπόν θεωρεί τα στελέχη των Ε.Δ. ευνοημένα και διεπόμενα απο καθεστώς «ειδικής μεταχειρίσεως», ας πάρει θέση και για τα παρακάτω:

-Αλήθεια μήπως το μέτρο για τη μειώση της συντάξεως  -40% στους κάτω των 55 αγγίζει στην μεγαλύτερη πλειοψηφία του, τους αποστράτους, καθόσον αυτά τα στελέχη, με δεδομένη την ασφάλισή τους απο τα 18 έτη, μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν σε παρόμοιες ηλικίες;

-Θα μπορουσε να μας πει ο κος Αναπληρωτής, πότε αυτοί οι άνθρωποι πληρώθηκαν για τις υπερωρίες τους και τις χιλιάδες ώρες μακριά απο τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους, και τη συμμετοχή τους σε κατασβέσεις πυρκαγιών, στην παροχή βοήθειας σε έντονα καιρικά φαινόμενα, ακόμα και στην αποκομμιδη απορριμάτων ?

-Για την αναστολή της συντάξεώς τους των κατω των 53 (…λές και αλλαζει κάτι), εφόσον εργαστούν (με την προοπτική  να βρουν εργασία που θα τους εξασφαλίζει τις συντάξιμες αποδοχές συν τις ασφαλιστικές τους εισφορές συν ενα σεβαστό εισόδημα, για να ζήσουν τις οικογένειές τους…άρα μιλάμε για ουτοπία…), για αυτους τους ανθρώπους που ήδη έχουν υποστεί το -40%, καθώς και άλλα 14 μέτρα μειώσεως της συντάξεως τους, αλλά και απανωτά μέτρα μειώσεως και των μερισμάτων τους, τι έχει να απαντήσει ;

-Ισως βεβαια να μπορουσε να τοποθετηθεί στο θέμα της εξομοίωσης των ορίων ασφάλισης και συνταξιοδότησης των ενστόλων με όλους τους άλλους εργασιακούς τομείς, όμως με την απαγόρευση σε αυτούς, να αναγνωρίσουν το συνολο των πλασματικών ετών (όπως και οι αλλοι φορείς).

-Ή μήπως δεν τον ενημέρωσαν για τις αποδοχές των στρατιωτικών σε σχέση με τους λοιπούς φορείς των εργαζομένων , και κατ’ αντιστοιχία των αποστράτων ;

Διαβάστε την απάντηση του…αναπληρωτή και εξάγετε  τα συμπεράσματά σας.