Σκληρη αλλα ψύχραιμη απάντηση Αποστράτων στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης

Οι απόστρατοι απαντούν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο ο οποίος χαρακτήρισε τους ένστολους ως αντιαπαραγωγικούς.Η ΑΝΕΑΕΔ απαντά με μία ψύχραιμη αλλά σκληρή ανακοίνωση καλύπτοντας έτσι την εκκωφαντική σιωπή από τη πλευρά της στρατιωτικής ηγεσίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Πέραν των γνωστών του δηλώσεων περί αναδιάρθρωσης του χρέους, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλος προέβη σε δηλώσεις περί μη παραγωγικότητας των ΕΔ και των σωμάτων Ασφαλείας.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως ο κ. Πάγκαλος αυτό που είπε, είχε να κάνει με την καθαρά οικονομική διάσταση του θέματος, που αφορά στη μη παραγωγή οικονομικών αγαθών από τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα,  κάτι που ως ένα βαθμό είναι οικονομικά αληθές.
 
Πέραν όμως αυτού θα έπρεπε να λεχθεί ότι σ’ όλες τις χώρες του προηγμένου κόσμου, οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και η εσωτερική ασφάλεια είναι παράγοντες που απαιτούνται για την οικονομική ανάπτυξη.
Η αναπτυξιακή πολιτική, που τα 40 τελευταία χρόνια την ευαγγελίζονται στο σύνολό τους οι Πολιτικοί και Πολιτειακοί παράγοντες της χώρας μας, σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίσθηκε από τις επιλογές τους για το έμψυχο δυναμικό των ΕΔ, ιδιαίτερα αν συγκρίνει κανείς τα τεράστια ποσά που αναλώθηκαν για οπλικά συστήματα, με τις συνθήκες εργασίας των στρατιωτικών σε στρατόπεδα και Πλοία, που σε πάρα πολλές περιπτώσεις θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν τριτοκοσμικές και άθλιες.  
 
Αυτό που βλέπει ο Ελληνικός Λαός τα τελευταία 40 χρόνια μεταξύ άλλων είναι διαφθορά, νόμους περί μη ευθύνης Υπουργών, διάλυση κάθε παραγωγικού ελληνικού πόρου, ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή, ελλείμματα και πρόσφατα: εξασφαλισμένη φτώχεια και υποτέλεια για την Ελλάδα και τους Έλληνες!
Τις απόψεις του ο Ελληνικός Λαός για τους εκπροσώπους του στην περιφέρεια θα τις εκφράσει σε λίγες μέρες. Ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα κάνει τις επιλογές του, εκείνο που θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας, είναι το ποσοστό της ενδεχόμενης αποχής και ιδιαίτερα από τους νέους. Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε όλοι η απαξίωση του πολιτικού συστήματος να μην γίνει ακόμη πιο έντονη.