Στις 11 η συγκέντρωση ενημέρωσης της ΑΝΕΑΕΔ.

Στις 11 ξεκινά η  συγκέντρωση ενημέρωσης στο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας που οργανώνει η ΑΝΕΑΕΔ. Στην συγκέντρωση θα μιλήσουν  όπως η Λιάνα Κανέλλη, ο γνωστός καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος,ο καθηγητής Νότης Μαριάς και η δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη.Συντονιστής ο υποστράτηγος ε.α Κώστας Λουκόπουλος.

Το γιατί γίνεται αυτή η εκδήλωση έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και το εξηγεί ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΑΝΕΑΕΔ Βασίλης Δημητρόπουλος:

«Πρόσφατα το σύνολο των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων δέχεται, από στελέχη της Κυβέρνησης, μια άδικη επίθεση σε βάρος του κύρους, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικοοικονομικής μας υπόστασης.
Συκοφαντικές και αήθεις επιλεκτικές επιθέσεις σε βάρος της υπόληψης και των εννόμων συμφερόντων μας, καθόσον κάποιοι μας θεωρούν εύκολο και ανυπεράσπιστο στόχο.
Και τέλος μας αντιμετωπίζουν ως δεύτερης κατηγορίας πολίτες, τόσο στην ενέργεια, που έχουν μόνο καθήκοντα και υποχρεώσεις (βλέπε Στρατιωτικός ποινικός κώδικας), αλλά όχι δικαιώματα, όσο και στην αποστρατεία

Και αφού τελείωσαν οι φραστικές επιθέσεις όπως, «άτομα με αυτιστική νοοτροπία», «αντιπαραγωγικοί», «κλειστό λόμπυ» κλπ περάσανε στην δράση.
Περιέκοψαν το επίδομα υπευθυνότητας.
Επέβαλαν την Ε.Α.Σ. και κατήργησαν τα επιδόματα αδειών σε ανθρώπους, που σε όλη τους τη σταδιοδρομία, κατέβαλαν, τις συνεχώς διογκούμενες, κρατήσεις, ακόμα και για τις άδειες που δεν έπαιρναν. (κάτι που έγινε βέβαια για όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους),
Επιχειρούν να τροποποιήσουν σε βάρος μας, το καθεστώς των Νοσοκομείων και της περίθαλψής μας και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, παρανομώντας προδήλως.
Καθυστερούν την χορήγηση των επιδομάτων που δικαιούνται τα παιδιά μας από τα Μετοχικά Ταμεία (κυρίως το ΜΤΣ), ποσά που τα κατακρατούσαν από τους μισθούς μας.
Περιέκοψαν τα μερίσματα που χορηγούν τα Μετοχικά Ταμεία, η προέλευση των οποίων ήταν και αυτές, από κρατήσεις που μας επέβαλαν.
Επιχειρούν να καταργήσουν τις Ενώσεις Αποστράτων, ή έστω να αλλοιώσουν το χαρακτήρα τους ή ακόμα και το ρόλο τους, με όχι εκ προοιμίου αγαθή προαίρεση, δηλαδή να εκμεταλλευτούν πιθανώς τα περιουσιακά τους στοιχεία, με βάση και την πρόσφατη τροπολογία, υπέρ των Ο.Τ.Α.

Ειδικότερα για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) και για το οποίο την ευθύνη έχουν κυρίως και οι εκάστοτε πολιτικοί προϊστάμενοι του ΥΕΘΑ, έχουν αναρτηθεί στο www.aneaed.gr αρκετές θέσεις και απόψεις.

Την Κυριακή 13η Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 11:00, διοργανώνεται από την ΑΝΕΑΕΔ, στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου Αθηνών, Ακαδημίας 50, συγκέντρωση ενημέρωσης – διαμαρτυρίας με κύριο θέμα την κατάσταση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.
Ο σκοπός της συγκέντρωσης είναι διπλός:

Από τη μια, Να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε για το μείζον πρόβλημα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, που είναι προάγγελος για την κατάληξη και των υπολοίπων Μετοχικών Ταμείων, στις πραγματικές του διαστάσεις, μέσα από μία ολοκληρωμένη ενημέρωση – συζήτηση, με τη συμμετοχή, των εκ των προσκληθέντων που αποδέχθηκαν να παραβρεθούν, καταξιωμένων επιστημόνων του εργατικού και ασφαλιστικού Δικαίου, διακεκριμένων Κυριών της δημοσιογραφίας και της πολιτικής, διακηρύττοντας από την άλλη με σθένος και αποφασιστικότητα την αρραγή διεκδικητική μας ενότητα και βούληση.

Με βάση το τελευταίο πιστεύω ότι η παρουσία του συνόλου των Αποστράτων ανεξάρτητα αν είναι μέλη της ΑΝΕΑΕΔ, είναι αναγκαία.

Η ενδεχόμενη παρουσία των εν ενεργεία στελεχών, πρέπει να διέπεται από τις αρχές της απολύτου βούλησης, συνταγματικής τάξης και νομιμότητας και οπωσδήποτε κατά συνείδηση.
Ας κουνηθούμε λίγο από τους καναπέδες μας, εμείς οι απόστρατοι αλλά όχι απόμαχοι, πριν μας τους πάρουν και αυτούς, που έτσι κι αλλιώς θα είναι το μικρότερο κακό, αφού έχουμε περάσει τη ζωή μας στις Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς αυτούς».