Θα δοθεί μέρισμα του ΜΤΣ τον Απρίλιο;Υπάρχουν αμφιβολίες πολλές

Το θέμα του μερίσματος του ΜΤΣ, των αποστράτων αξιωματικών Στρατού και Αστυνομίας έχει κατά την τελευταίο κυρίως έτος, αναλυθεί και σχολιασθεί ποικιλοτρόπως. Επίσης η διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων που διαχειρίζονταν το ΜΤΣ και την περιουσία του, εκμεταλλευόμενες την ανυπαρξία συνδικαλισμού στον χώρο των στρατιωτικών, οι οποίοι τελούσαν σε πλήρη άγνοια του τι συνέβαινε.

Το ΜΤΣ έχει από έναν αιώνα και πλέον, τεράστια περιουσία, η οποία αν τύχαινε ορθής διαχείρισης και εκμετάλλευσης θα έδινε τη δυνατότητα στο ΜΤΣ να είναι όχι απλώς εύρωστο, αλλά να… δανείζει και στο Κράτος! Εκείνο που θα πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι δεν επαιτούν οι στρατιωτικοί δάνειο από το Κράτος αλλά απαιτούν να επιστραφούν ότι τους «έφαγε» στις δεκαετίες που πέρασαν. Δηλαδή… εκεί μας χρωστούσαν…

Είναι γνωστό ότι για το πρώτο τρίμηνο του 2012 δεν δόθηκε μέρισμα (το τελευταίο δόθηκε τον Οκτώβριο 2011). Είπαν ότι από εδώ και πέρα θα δίδεται στο τέλος του τριμήνου. Καλώς. Θα δοθεί λοιπόν, όπως προβλέπεται, στο πρώτο πενθήμερο του Απριλίου; Κανείς δεν απαντά με σαφήνεια. Εδώ και ένα μήνα γράφεται και λέγεται ότι ο ΥΕΘΑ σε συνεργασία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έλυσαν με νομοθετική ρύθμιση το θέμα. Ωστόσο, αν και δημοσιεύθηκε ο σχετικός Νόμος για τη ρύθμιση του χρέους ΜΤΣ, κανείς δεν ξέρει τι γίνεται με το μέρισμα.

Πάνω σ’ όλα αυτά έρχεται και το κακό μαντάτο για το ΕΚΟΕΜΣ, που ήταν μια σταθερή πρόσοδος, αυτοχρηματοδοτούμενη, που εκτός των άλλων, ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΔΑΝΕΙΟ στο ΜΤΣ. Οι πληροφορίες που διαρρέουν μιλάνε για επ’ αόριστο αναβολή λόγω περικοπών (κουρέματος) των διαθεσίμων του που ήταν στην Τράπεζα της Ελλάδος .

Υπάρχει κάποιος αρμόδιος για να ενημερώσει υπεύθυνα τους μερισματούχους;  Εν τω μεταξύ, επειδή η «κουτσουρεμένη» σύνταξη τελειώνει ήδη, χιλιάδες αποστράτων και ορφανικών οικογενειών περιμένουν το μέρισμα και το ΕΚΟΕΜΣ για να… κάνουν Πάσχα!