Το άρθρο Ντουνιαδάκη στο Onalert,προκαλεί ακόμη ταραχή

Μέγα θέμα έχει προκύψει με το άρθρο του Γιάννη Ντουνιαδάκη,σχετικά με τα γεγονότα στη παρέλαση της Θεσσαλονίκης και ειδικά με την παρέλαση της ΣΣΑΣ στη νέα παραλία της πόλης. Το ΔΣ της ΑΝΕΑΕΔ,ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι ο κ.Ντουνιαδάκης,συνεδρίασε για τις αντιδράσεις που προκάλεσε το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Onalert και αποφάσισε:

“Μετά από την ευρύτατη δημοσίευση και ανάρτηση στο διαδίκτυο, άρθρου του ιδρυτικού μέλους της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. κ. Ι. Ντουνιαδάκη, με προσωπικά σχόλια του και απόψεις, σχετικά με το βίντεο της παρέλασης των μαθητών της ΣΣΑΣ, σε βοηθητικό χώρο της ακυρωθείσας κύριας στρατιωτικής παρέλασης για την Επέτειο του ΟΧΙ στη Θεσσαλονίκη, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, στα Γραφεία της Ένωσης την 18:00 της 31 Οκτ 2011, συζήτησε το περιεχόμενο του άρθρου, στη βάση τήρησης των συμφωνημένων και καταστατικών αρχών δημιουργίας, λειτουργίας και δράσης της Ένωσης, και κατέληξε ότι:
Ø      Βασική αρχή της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., από την οποία επ’ ουδενί υπαναχωρεί, είναι η ελεύθερη έκφραση των μελών της σε προσωπικό επίπεδο, τόσο εντός, όσο και εκτός των κόλπων της. Η χρήση όμως της ιδιότητας του μέλους της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. σε γραπτό ή προφορικό λόγο, είναι ιδιαίτερα λεπτή και ενέχει κινδύνους να εκληφθεί ως εκφορά απόψεων, που αντίκεινται ή παρερμηνεύουν τις αρχές ίδρυσης και λειτουργίας, καθώς και τις θέσεις ή απόψεις της Ένωσης, οι οποίες εκφράζονται μόνον μέσω των θεσμικών της οργάνων.
Ø      Οποιοδήποτε μέλος της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. και ιδιαίτερα ιδρυτικό, οφείλει δεοντολογικά και καταστατικά, να εκφράζεται για οποιαδήποτε διαφωνία του επί θέσης, άποψης, λειτουργίας ή έκφρασης της Ένωσης, με την υποβολή σχετικού υπομνήματος προς το ΔΣ ή τη Γενική Συνέλευση.
Με βάση τα ανωτέρω εκτεθέντα, το ΔΣ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
 
 
Ø      Να καλέσει το ιδρυτικό μέλος της κ. Ι. Ντουνιαδάκη να υποβάλλει προς το ΔΣ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., άμεσα, αναλυτικό υπόμνημα στο οποίο να περιγράφονται πλήρως αιτιολογημένα οι λόγοι αποκλίσεως των ενεργειών του από τις παραπάνω αρχές, προκειμένου έτσι να μπορέσει να αποκτήσει πλήρη άποψη για το όλο προκύψαν θέμα και να αποφασίσει για τα περαιτέρω, ως αρμόδιο καταστατικό όργανο.

Ø      Να αποσυρθούν προσωρινά, όλα τα σχετικά με το αναφερόμενο θέμα, από την ιστοσελίδα της ΑΝΕΑΕΔ, μέχρι λήψεως οριστικής αποφάσεως από τα αρμόδια όργανα της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΣΣΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ