«Το πρόβλημα δεν είναι το άρθρο Ντουνιαδάκη,αλλά η ΑΝΕΑΕΔ».

Εμείς πρέπει να γράφουμε στην ιστοσελίδα μας (σ.σ της ΑΝΕΑΕΔ)  θέματα  αλυτρωτικού ενδιαφέροντος; όχι βέβαια. Δεν είμαστε Υπουργείο Εξωτερικών. Από την άλλη μεριά την παρουσία της σχολής ΣΣΑΣ και όλων των σχολών γιατί δεν πρέπει να την αναρτήσουμε;

Αν είναι κάτι λάθος είναι πράγματι θέμα της σχολής και όχι της ΑΝΕΑΕΔ η οποιουδήποτε αναρμοδίου. Η εμπλοκή τόσων θερμόαιμων με δριμύ κατηγορώ σε βάρος του κ. Γιάννη Ντουνιαδάκη από πού προέκυψε; Μόνο του; Η μήπως καθοδηγείται από κάπου; Μάλλον το τελευταίο. Δεν είναι ο κ. Ντουνιαδάκης το πρόβλημα, αλλά η ΑΝΕΑΕΔ.

Το ποιοι βοηθούν στην δημιουργία του προβλήματος εξεταστέον. Η Κύπρος είναι Ελληνική χιλιάδες χρόνια πριν και την προδώσαμε εμείς ….οι ποιοι; Μήπως το θυμόμαστε; Μάλλον το ξεχάσαμε. Τέτοια είναι η στάση μας η εθνική έτσι γενικώς και αορίστως.

Το να λέμε λοιπόν ότι η Κύπρος είναι Ελληνική αφού το 80% του πληθυσμού της είναι Έλληνες είναι σωστό και δίκαιο ανεξάρτητα αν αυτό δεν συμφέρει κάποιους… συμμάχους μας… Και η Μακεδονία είναι Ελληνική και η πλειοψηφία των Ελλήνων της Μακεδονίας είναι στην πλευρά της Ελληνικής επικράτειας. Το να το λέμε τι κακό μπορεί να κάνει; Κατά την γνώμη μου καλώς το λέμε. Νομίζω κάτι άλλο ήθελε να ειπεί ο κ Ντουνιαδάκης και απλά εκφράσθηκε με λάθος τρόπο. ¨ολοι γνωρίζουμε σήμερα ποιοι είναι φίλοι μας και ποιοι εχθροί μας και κατά την άποψή μου την ταπεινή, περί όνου σκιάς ασχολούμεθα.

Όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των Εθνικών μας θεμάτων έχω να ειπώ…Πολύ Εθνικά τα εξυπηρετήσαμε σε όλες τις περιπτώσεις εκτός του ανεπανάληπτου ΌΧΙ το 1940. Τι να θυμηθούμε, την Κύπρο η την Τρόικα  τώρα κλπ. Ας μείνει ως εδώ το ζήτημα. Τέλος θεωρώ αδιανόητο να συζητείται το θέμα Κύπρος και Μακεδονία καθόσον αυτονόητα. Ποιος θα το αμφισβητήσει.

Η φασαρία όλη γίνεται για άλλους λόγους και είναι αυτοί οι λόγοι ένας και μόνον. Η ΑΝΕΑΕΔ. Έχουμε και μια προσθήκη του κ. Ντουνιαδάκη οκτώβριος 29-2011. Δεν είδα κανένα σχόλιο πάνω σε αυτήν την διευκρίνιση του αρθογράφου. Γιατί άραγε; Μιλάει και για ενδοτική πολιτική της χώρας διαχρονικά, από ποιους; Μήπως είναι ψέμα αυτό;

Δεν υποστηρίζω τον κ. Ντουνιαδάκη, είναι απλά συνάδελφος και στην ΑΝΕΑΕΔ προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του όπως όλοι μας με κόπους και με έξοδα. Με ενοχλεί όμως το ότι κάποιοι χωρίς να συμμετέχουν στην προσπάθειά μας, λιθοβολούν. Ελάτε συνάδελφοι και θα πλειοψηφήσετε και κανείς σας δεν θα έχει ανάγκη κανέναν κύριο εξ όλων ημών και φυσικά και τον κ. Ντουνιαδάκη κατά μείζονα λόγον. Προς τι η φασαρία .Αυτοί που δημιούργησαν την ΑΝΕΑΕΔ θα πρέπει να ήσαν πολύ ανόητοι αφού με το πλήθος των συναδέλφων στην αμέσως επόμενη φάση θα είναι μειοψηφία και εκτός διοικήσεως.

Τώρα βέβαια έτσι όπως το έθεσα το θέμα …μάλλον δημιούργησα πρόβλημα διότι αναγκαστικά θα σκεφθούμε και άλλα πράγματα. Τι θέλουν να πούνε οι επικριτές του κ. Ντουνιαδάκη ότι κάποιοι υπολείπονται σε πατριωτισμό; Δεν φτάσαμε ως εδώ στο σημερινό μας χάλι, λίγο πολύ, όλοι βάλαμε το χεράκι μας γιατί αν κάποιοι ήξεραν ότι είμαστε όλοι ενωμένοι και όχι όλοι αρχηγοί, δεν θα τολμούσαν πολλά να κάνουν.

Ο Θεός της Ελλάδος ας μας βοηθήσει, καθόσον εμείς δεν έχουμε σκοπό να βοηθήσουμε εαυτούς όπως αισθάνομαι να συμβαίνει και μακάρι να διαψευσθώ, θα είμαι πανευτυχής. Για εθνική μας υπερηφάνεια καταπληγωμένη κλπ  αναφέρει στο σχόλιο ο αγαπητός μας συνάδελφος ο Στράτος ο Ουζούνογλου. Μά δεν έχει δικιο; Και ποιοι μας το έκαναν αυτό; ποιοι ξεπούλησαν τον τόπο, όταν η πατρίδα μας ξεπουλιέται….ποιοι ξεπούλησαν τον Λαό μας την Κύπρο μας την Μακεδονία μας και και και Και βρίσκω φυσικά και εγώ με την σειρά μου ότι καμιά ενόχληση δεν δημιουργούν οι όποιες αλυτρωτικές  εκδηλώσεις και έχουμε πολλούς αλύτρωτους Έλληνες που καταπιέζονται επειδή κ.τ.λ, αλλά δεν είμαστε εν πάσει περιπτώσει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Θα παρακαλέσω όλους μας λίγη μνήμη για την πρόσφατη ιστορία μας. Όπως είπε ο Στράτος. Πού είναι το όριο της δημοκρατικής ελεύθερης σκέψης και έκφρασης των απόψεων του κάθε ενός μας κ.λ.π. Όμως έτοιμοι είμαστε για εμφύλιο πόλεμο μεταξύ μας και αυτό ίσως θεωρείται και έξυπνη αντιμετώπιση στα θέματά μας. Ο τρόπος έκφρασης θα πρέπει να είναι προσεκτικός και θα ειπώ όσον αυτό δεν ενοχλεί, ότι είναι καλλίτερα να μην μιλάμε αν πρόκειται να δημιουργήσουμε πρόβλημα ,αλλιώς θα πρέπει να εξετάζουμε σε βάθος αυτά που θέλουμε να εκφράσουμε καθόσον τα εξερχόμενα βλάπτουν και στην γωνία κάποιοι μας την έχουν στημένη. Τέλος έχω μια επισήμανση. Όλοι μας διαθέσαμε την Ζωή μας σε μια καριέρα που προέβλεπε ακόμη και την ζωή μας για χάριν της πατρίδος και σε αυτό είμαστε όλοι ισότιμοι .Κανείς μας δεν έκανε πίσω στις δύσκολες στιγμές ας λείπουν λοιπόν οι μεγάλες κουβέντες .Δεν βοηθάνε.

Η ΑΝΕΑΕΔ μας χρειάζεται όλους τόσο για τα συμφέροντά μας όσο και για την Εθνική μας υπόθεση, δηλαδή Πατρίδα και Λαός. Όλες οι εξουσίες  πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού  και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα. Άρθρο1ον παρ. 3, και δεν έχει αυτό να κάνει με τις πεποιθήσεις μιας κάποιας εποχής και που ήταν ισοδύναμο της ηλιθιότητας μπροστά στους διεθνείς διαχρονικούς εχθρούς μας και μόνον την χώρα μας δεν ωφέλησε. Έχουμε την ομορφότερη Πατρίδα και λίγο λίγο την παραδίδουμε σε αυτούς όλοι μαζί παρέα με αυτούς που τα φάγανε και που η χώρα μας δεν είναι πατρίδα τους, αν κάποιο τέτοιοι υπάρχουν.
 
Παν. Αλεξόπουλος
Αξ/κός Εν.Δυν ε.α
Μέλος της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ