ΑΝΕΑΕΔ: «Δρομολογούνται εξελίξεις ερήμην των αποστράτων»

Η ΑΝΕΑΕΔ εμφανίζεται ανήσυχη με όσα συμβαίνουν στο χώρο των αποστράτων και καλεί σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της.

Σε επιστολή του προς τα μέλη της ο Γ.Ροϊδης,μέλος της ΑΝΕΑΕΔ επισημαίνει:

“Όπως ίσως γνωρίζετε καλύτερα από εμένα οι εξελίξεις τρέχουν με μεγαλύτερη ταχύτητα του αναμενόμενου.
Τα γεγονότα των τελευταίων δεκαπέντε περίπου ημερών με τις ενώσεις αποστράτων αξιωματικών ΝΠΔΔ με την άρνησή τους να επιδείξουν την ηθική στήριξη προς τους εν ενεργεία διωκόμενους συναδέλφους και την συνεχή αθέτηση των συμφωνηθέντων σας είναι επίσης γνωστά, όπως εκτιμώ ότι σας είναι γνωστές και οι εξελίξεις που ακολούθησαν .

Από τις μέχρι τώρα ενδείξεις φαίνεται ότι αποφασίζονται και δρομολογούνται πράγματα και καταστάσεις ερήμην των περισσότερων φορέων που εκπροσωπούν τα εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη των Ε Δ, οι οποίες εάν δεν θα είναι αδύνατον τουλάχιστον θα είναι τρομερά δύσκολο να αλλάξουν.

Για τους παραπάνω λόγους πρέπει τάχιστα να σταματήσουμε την ομφαλοσκόπηση, τις αναλύσεις, τις ατέρμονες συζητήσεις, την αναζήτηση του ποιος που πως γιατί έκανε το άλφα ή το βήτα λάθος(γιατί δεν είναι του παρόντος και στην παρούσα χρονική στιγμή δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα παρά να μας φορτώσουν με περισσό βάρος ) και άμεσα όλοι να αναλάβουμε δράση.

Για να υπάρξει δράση και αποτέλεσμα πιστεύω ότι απαιτείται να γίνουν μια σειρά από ενέργειες όπως η σύνταξη και συμφωνία σε ένα πλαίσιο αρχών που θα διέπει την συνεργασία όλων των φορέων , η σύνταξη και συμφωνία του διεκδικητικού πλαισίου και τέλος ο σχεδιασμός και προγραμματισμός ( τι, που, πως, πότε ) των ενεργειών που πρέπει να γίνουν.

Με γνώμονα ότι για όλα αυτά αρμόδιο είναι το Δ Σ της Ένωσής μας και προκειμένου να μην μας προσπεράσουν τα γεγονότα γιατί δεν υπάρχει πλέον χρόνος προτείνω, εάν συμφωνείτε, να συγκαλέσετε άμεσα ( το ταχύτερο δυνατόν) συνεδρίαση του Δ Σ.
 
Γιώργος Ροΐδης
Μέλος της ΑΝ.Ε.Α.ΕΔ»