ΑΝΕΑΕΔ: «Εκβιασμούς αλλού όχι στους στρατιωτικούς», λέει για το ΣτΕ

“Εκβιασμούς αλλού” είναι το νόημα της ανακοίνωσης της ΑΝΕΑΕΔ, σχετικά με τις διαρροές που γίνονται από κυβερνητικούς κύκλους για τον τρόπο εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ για τις περικοπές.

Η ΑΝΕΑΕΔ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει:

“Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να καθαρογραφεί και να δημοσιοποιηθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ με την οποία φέρεται ότι δικαιώνονται τα στελέχη των Ε.Δ και των Σ.Α για τις σκληρές και άδικες μισθολογικές περικοπές που τους έχουν επιβληθεί . Στην ουσία αυτή φαίνεται να είναι η πρώτη καταδίκη του μνημονίου και της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής, επακόλουθο της παλλαϊκής αντίθεσης στα μέτρα εξαθλίωσης και αυτή την πολιτική.

Υπάρχουν διαρροές από το υπουργείο Οικονομικών και οι δηλώσεις Κυβερνητικών στελεχών σύμφωνα με τις οποίες το κόστος, από πιθανολογούμενες δικαστικές αποφάσεις όπως η παραπάνω, θα καλυφτεί από ισοδύναμα οικονομικά μέτρα που θα επιβληθούν στις κοινωνικές ομάδες τις οποίες αφορούν αυτές οι αποφάσεις.

Αυτό εκτός από μια ωμή εκβιαστική τακτική και προσπάθεια να αποτραπούν οι όποιες κοινωνικές ομάδες από διεκδικήσεις και προσφυγή στην Δικαιοσύνη, αποτελεί και κατάφορη παραβίαση των θεσμών αφού έτσι προσπαθούν να αναιρέσουν στην πράξη δικαστικές αποφάσεις όπως αυτή του ΣτΕ.

Οι εμπνευστές τέτοιων τακτικών αδυνατούν να αντιληφθούν ότι αντί να μας πτοούν και να μας καταβάλουν απλά μας δυναμώνουν και μας ενώνουν “.