Και η ΑΝΕΑΕΔ υπέρ της επαναφοράς του γένους, με τον πρόεδρό της παραιτημένο

Η ΑΝΕΑΕΔ συντάχθηκε στο μέτωπο των αποστράτων που επιθυμούν την επαναφορά της προϋπόθεσης του γένους στην εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές.

Λίγε ώρες πριν από την συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας , σε ανακοίνωσή της που δεν υπογράφεται πάντως από τον πρόεδρό της Γ.Παπακωνσταντίνου ο οποίος παραιτήθηκε δρομολογώντας εξελίξεις στην ΑΝΕΑΕΔ αναφέρει:

Το Δ.Σ. της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. κατά στη συνεδρίασή του, της 15ης Μαΐου 2013, αποφάσισε να ενώσει τη φωνή του με τους λοιπούς φορείς εκπροσώπησης εν ενεργεία και αποστράτων στρατιωτικών, στη διαμαρτυρία για το μείζον θέμα της μη πρόβλεψης του «ελληνικού γένους», ως προϋπόθεσης για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις εισαγωγικές εξετάσεις των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων(ΑΣΕΙ), και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), ακαδημαϊκού έτους 2013-14.

Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. πιστεύει ότι οι γεωπολιτικές ιδιαιτερότητες της χώρας μας, που την διαφοροποιούν από σχεδόν όλες τις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες, επιβάλουν την πρόβλεψη του «ελληνικού γένους», ως προϋπόθεση, όχι μόνο για την φοίτηση στις στρατιωτικές Σχολές, αλλά και για υπηρεσία και σε άλλους ευαίσθητούς τομείς λειτουργίας της κρατικής μας οντότητας. Η θέση μας αυτή, δεν πηγάζει από οιασδήποτε μορφής ρατσιστική διάκριση,
αλλά πιστεύουμε πως αποτελεί την ελάχιστη ασφαλιστική δικλείδα, στις όποιες πιθανές ορέξεις εξωγενών συμφερόντων που θέλουν να διαβρώσουν την εθνική κυριαρχική μας υπόσταση».