ΑΝΕΑΕΔ: «Παίζει τις καθυστερήσεις η κυβέρνηση για το ΣτΕ»

Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων ( ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ) συμμετείχε σε ενημερωτική συνάντηση των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (ΕΑΑ) ΝΠΔΔ σχετικά με την συνάντηση τους με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα για το θέμα της υλοποίησης των αποφάσεων του ΣτΕ.

Ποια είναι η θέση της:

Κατά την συνάντηση αυτή η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ εξέφρασε την διαφωνία της ως προς την προοπτική υλοποίησης των σχετικών αποφάσεων σε βάθος χρόνου και επανέλαβε την θέση, που από την πρώτη στιγμή έχει δημόσια εκφράσει, ότι για εμάς η πλήρης και άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ αποτελεί μονόδρομο. Με την άποψη αυτή συντάχθηκε η πλειοψηφία των συμμετεχόντων φορέων.

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης, με την εφαρμοζόμενη μέχρι σήμερα παρελκυστική τακτική του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα και να αναπτυχθούν κοινωνικοί αυτοματισμοί ώστε ακόμα και μέσα από γκρίζες διασταλτικές ερμηνείες και διληματικούς ηθικούς εκβιασμούς να εφαρμόσει τις Δικαστικές αποφάσεις κατά το δοκούν και πάντως σε βάρος μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας αφήνει περιθώρια εφησυχασμού και αναβλητικότητας αλλά αντίθετα επιτάσσει την εγρήγορση, την συσπείρωση και την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων .

Τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι αναγκαία η διεκδικητική συσπείρωση των φορέων που εκφράζουν τους ε.ε και ε.α συναδέλφους αλλά και η αποκάλυψη, καταγγελία και περιθωριοποίηση όσων υπονομεύουν την κοινή προσπάθεια.

Διαβάστε ακόμη:

«Τηλεοπτική κόντρα» Τσουκαράκη Ιατρίδη για την «λύση» του ΣτΕ -ΒΙΝΤΕΟ


Σταϊκούρας ¨δείχνει» Παναγιωτόπουλο – Κωσταράκο για τις περικοπές

Η τρόϊκα θα κρίνει τι θα γίνει με την απόφαση του ΣτΕ – Τι προκύπτει από τις επαφές Σταϊκούρα