Απόστρατοι αεροπόροι καλούν σε «αντίσταση στον διχασμό»

Οι γκρίνιες δεν λείπουν στον χώρο των απόστρατων. Αυτό προκύπτει και από την επιστολή που λάβαμε από ομάδα απόστρατων αεροπόρων οι οποίοι παίρνουν θέση για την κριτική που ασκείται στην ΕΑΑΑ.

Η επιστολή όπως μας την έστειλαν:

«Με αφορμή το μπαράζ επιστολών διαφόρων Συλλόγων αλλά και κάποιων μεμονωμένων Αποστράτων Αξιωματικών , μέλη της ΕΑΑΑ όλοι , οι οποίοι δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να κατηγορούν την Ένωση και την Ηγεσία της και δυστυχώς να στηρίζουν το διαίρει και βασίλευε, εμείς οι Θυμωμένοι, Αγανακτισμένοι και Οργισμένοι Συνάδελφοι από όλες τις προελεύσεις προερχόμενοι, μη ανεχόμενοι άλλο αυτή την κατάσταση, συνιστούμε σε όλους αυτούς να σταματήσουν αυτή την αδικαιολόγητη διαμάχη, που μόνο κακό κάνει σε όλους μας και μας εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Αγαπητοί Συνάδελφοι με αυτές σας τις ενέργειες δεν βοηθάτε, αλλά αντιθέτως τορπιλίζετε τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει η Ένωση και ειδικά ο Πρόεδρος , αλλά και οι Πρόεδροι των άλλων δύο Ενώσεων (ΕΑΑΣ και ΕΑΑΝ), και προσφέρετε βούτυρο στο ψωμί των Κυβερνώντων , οι οποίοι μας έφεραν στα όρια της εξαθλίωσης, μας κορόιδεψαν και συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν, μας εκδικήθηκαν με τις πολλαπλές περικοπές και αρνούνται να υλοποιήσουν την απόφαση του ΣτΕ. Αντί να τα βάζετε με αυτούς , τα βάζετε με την Ένωση. Γιατί τα κάνετε όλα αυτά; Ποία η επιδίωξή σας; Μήπως να διαλύσετε την Ένωση; Αυτό επιδιώκετε; Θα είστε υπεύθυνοι και θα λογοδοτήσετε σε όλα τα μέλη μας.

Αντί κύριοι όλοι εμείς να στηρίζουμε και να υποστηρίζουμε την Ένωση και τον Πρόεδρο για όσα έχει επιτύχει μέχρι τώρα και είναι πολλά, εμείς βάζουμε το δάκτυλο και βγάζουμε τα μάτια μας. Είναι άδικο ,γιατί η απαξιωμένη Ένωση απέκτησε φωνή και παρουσία με αυτόν τον Πρόεδρο. Αλήθεια πού ήταν η Ένωση τόσα χρόνια; Ποιος την ήξερε; Είναι ντροπή να είσαστε αχάριστοι.

Τι εξυπηρετούν όλοι αυτοί οι Σύλλογοι ,οι Σύνδεσμοι και οι Ομοσπονδίες; Αυτοί δεν είναι μέλη της ΕΑΑΑ; Έχουν ιδρυθεί για να είναι απέναντι από την Ένωση ή τις Ενώσεις; Ή να συνδράμουν και να βοηθούν στο έργο τους; Πόσα μέλη αλήθεια έχουν οικονομικώς τακτοποιημένα όλοι αυτοί; Ο ΣΑΣ περίπου 1100, Ο ΣΑΣΥΔΑ γύρω στα 300 , ο ΣΑΙΡ περίπου 70 και ο νέος ΣΑΑΣΙ περί τα 200 μέλη. Είναι τυχαίο;
Πόσα από τα μέλη των ΔΣ αυτών των Συλλόγων έχουν επισκεφθεί την ΕΑΑΑ και έχουν κάνει προτάσεις και εισηγήσεις για τα θέματα που αφορούν την Ένωση και τους συναδέλφους; Αρκούνται βέβαια μόνο στα εύκολα δηλ. κρίσεις και επικρίσεις χωρίς ουσία και εκ του ασφαλούς. Οι Πρόεδροι όλων αυτών τι ρόλο παίζουν; Δικαιολογημένα τους αποκαλούν στα sites καλαμοκαβαλάρηδες. Άδικο έχουν;

Πρόσφατα ιδρύθηκε και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ικάρων. Τι ρόλο θέλουν να παίξουν; Είναι με την Ένωση ,την στηρίζουν ή θα την καπελώσουν; Αλήθεια κύριε Πρόεδρε του ΣΑΑΣΙ πόσες φορές επισκεφθήκατε την Ένωση έστω και εθιμοτυπικά; Γιατί τα μέλη σας, που είναι μέλη της ΕΑΑΑ, δεν πηγαίνουν στα Παραρτήματα; Γιατί τα σνομπάρουν; Εσείς και οι πτέραρχοι βοηθήσατε στον κοινό αγώνα που έδωσαν οι Ενώσεις για την αποτροπή των πολλαπλών περικοπών; συμμετείχατε στις συγκεντρώσεις;

Ακούμε ότι θα ιδρυθεί και άλλος Σύλλογος. Αυτή τη φορά θα ονομάζεται Σύλλογος Ιπταμένων Αεροπορίας . Σε λίγο θα γίνουν και Σύλλογοι ΕΑ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ,ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΩΝ κλπ..Κάνε και εσύ ένα σύλλογο τώρα ,μπορείς! Γελάει ο κόσμος, το διαίρει και βασίλευε καλά κρατεί.
Κύριοι για να σοβαρευτούμε. Τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πάρα πολλά,(αποφάσεις ΣτΕ, ΜΤΑ, ΓΝΑ ,ΝΙΜΙΤΣ, κ.α.)Δεν έχουμε την πολυτέλεια να τσακωνόμαστε, άλλωστε αυτό θέλουν οι Πολιτικοί, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Η δύναμή μας είναι και θα είναι οι Θεσμικές Ενώσεις, αρκεί να τις βοηθήσουμε. Και προπαντός να μην απαξιώνουμε την ΕΑΑΑ και τον Πρόεδρο που είναι αγωνιστής και το ξέρετε ,όπως και οι άλλοι Πρόεδροι των Ενώσεων (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ). Αντίπαλος είναι η Κυβέρνηση με τις πολιτικές της και όχι οι Ενώσεις.

ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ-ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ που αγαπάμε την Ένωση και ενδιαφερόμαστε γι’ αυτήν και γι’ αυτά που συμβαίνουν σε βάρος μας από την Κυβέρνηση.

ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ.

Διαβάστε ακόμη:

«Δούρειος Ίππος» στο «μέτωπο» των στρατιωτικών στην μάχη κατά των περικοπών!



Ιατρικές εξετάσεις τέλος και για τους στρατιωτικούς! Καταγγελία σοκ στην Βουλή

«Συμμοριτοπόλεμος» ο Εμφύλιος λένε οι «θεσμικοί» απόστρατοι! Συμφωνεί ο Αβραμόπουλος;