Απόστρατοι σε συναγερμό για την «ελεύθερη εργασία». Επιστολή στον Σαμαρά

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι απόστρατοι Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας για το θέμα της δυνατότητας να εργαστούν. Η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της για τους απόστρατους και υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες ότι πάλι θα εξαιρεθούν ρυθμίσεων που δίνουν τη δυνατότητα σ΄ άλλους συνταξιούχους να εργαστούν.

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εργασίας και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών επισημαίνουν:

“Δεδομένου ότι : 

 Οι περικοπές μισθών και συντάξεων στους Στρατιωτικούς και Αστυνομικούς -κατά παρέκκλιση των αρχών της ισότητας και αναλογικότητας- αποδείχτηκαν υπερδιπλάσιες των υπολοίπων και οδήγησαν στο ταπεινωτικό επίπεδο, όπου οι αποδοχές και οι ανώτατες συντάξεις (Αρχηγών ΓΕΣ-ΓΕΑ-ΓΕΝ-ΕΛ.ΑΣ-Πυροσβεστικής-Λιμενικού) να υπολείπονται σημαντικά ακόμα του εισαγωγικού βαθμού των Δικαστικών (Ειρηνοδίκη Β΄ Τάξεως!!!), με ότι αυτό -με ευθύνη των Κυβερνώντων- συνεπάγεται για το μέλλον της Εθνικής Άμυνας και της Εθνικής Ασφάλειας.

 Από –τυχόν- εξεύρεση εργασίας εκ μέρους αποστράτου, προκύπτει σοβαρό όφελος του Δημοσίου (φορολογία 40%, μη ανταποδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ, κύκλος εργασιών) και δημιουργούνται θέσεις εργασίας (μέσω ανάδειξης κινδύνων & δημιουργίας δομών ασφαλείας),η Ομοσπονδία μας εκφράζει τη σχετική ικανοποίηση της για την πρόβλεψη –εκ μέρους του Υπουργείου Εργασίας- διατάξεως στο άρθρο 17 της από 31-12-2012 Π.Ν.Π. (ΦΕΚ Α΄256) αναφορικά με την απασχόληση συνταξιούχων. 

Κατόπιν τούτου ζητά από εσάς όπως προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση εφαρμογή της ανωτέρω διατάξεως και στους συνταξιούχους στρατιωτικούς / αστυνομικούς, θεωρεί δε αναγκαία την ψήφιση μιας νέας διατάξεως, η οποία θα δίνει στους -ακουσίως- αποστρατευόμενους Αξιωματικούς το δικαίωμα της ανάπτυξης της προσωπικότητας και της ελεύθερης συμμετοχής στην οικονομική ζωή της χώρας (αρ.5 Συντάγματος) και -μέσω αυτών- της μερικής αναπλήρωσης των “λεηλατημένων” συντάξεων τους. Το δικαίωμα, διότι στην πραγματικότητα δουλειές δεν υπάρχουν”.