ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ: Από το γραφείο Σαμαρά, στά κάγκελα του Μαξίμου! Οργή και αγανάκτηση

Η σημερινή  συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους των τριών “θεσμικών” Ενώσεων δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση ,όπως πιστεύουν πολλοί στην κυβέρνηση. Κι αυτό γιατί ακόμη και οι απόστρατοι που έχουν βρει έκφραση μέσω των “θεσμικών” κι όχι των νέων και πιο “ζωηρών” Ενώσεων δεν έχουν καμία απολύτως διάθεση να δεχτούν χωρίς αντίδραση όσα τους επιβάλλει η κυβέρνηση. Και γι΄ αυτό όπως έλεγε απόστρατος που δραστηριοποιείται στο χώρο των Ενώσεων “αν το ραντεβού με τον Σαμαρά αποτύχει ,τότε από το γραφείο του οι απόστρατοι θα βρεθούν στα κάγκελα του Μαξίμου. Και δεν θα φύγουν εύκολα από εκεί”!

Δεν χρειάζεται καμία Ένωση, κανένας “συνδικαλιστής” και κανένας “επαναστάτης” για να ενεργοποιήσει και τους απόστρατους. Το κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο η κυβέρνηση με τις συντάξεις που έδωσε αυτό το μήνα και στους απόστρατους. Οι απόστρατοι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων των 1400 και 1200 ευρώ (!) δείχνουν τι συμβαίνει πιο κάτω: τραγωδία, εξαθλίωση αλλά και πάρα πολύ οργή.

Οι απόστρατοι έχουν οργιστεί όχι μόνο για τις δυσανάλογες περικοπές που έχουν υποστεί σε σχέση μ΄ όλους τους άλλους συνταξιούχους,αλλά και για την κοροϊδία την οποία θεωρούν ότι έχουν υποστεί. Οι σαφείς προεκλογικές δεσμεύσεις ξεχάστηκαν και το “μαχαίρι” στο μοναδικό τους εισόδημα ,την σύνταξη έφθασε πολύ βαθειά.

Ακόμη και το “δώρο” του εργασιακού -δηλαδή της δυνατότητας να εργάζονται οι απόστρατοι χωρίς περικοπή της σύνταξης- δεν αρκεί όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις.

Συνεπώς το ραντεβού στο Μαξίμου καλό θα είναι να μην το βλέπουν τόσο χαλαρά στην κυβέρνηση. Οι πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων δεν θα μπορέσουν να ελέγξουν την οργή των μελών τους. Και αυτό φάνηκε και από την ανοιχτή επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ προς τον πρωθυπουργό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απόστρατοι προς Σαμαρά: «Περιμένουμε να φερθείς ως ηγέτης…Ανήθικη η στάση της κυβέρνησης»

Σαμαράς – απόστρατοι: Με άδεια ατζέντα πάνε στο ραντεβού, αφού ότι ζήτησαν… έχει κόστος!

Στο Μαξίμου τη Δευτέρα οι απόστρατοι. Τι θα «δώσει» ο Σαμαράς