Ένας απόστρατος γράφει στον πρωθυπουργό: » Ζούμε σε καθεστώς μιζέριας και αβεβαιότητας»

Η αποστολή ηλεκτρονικών επιστολών προς το πρωθυπουργικό γραφείο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση από απόστρατους αξιωματικούς του Πολεμικιού Ναυτικού. Ο Αρχιπλοίαρχος ε.α Πανγιώτης Νινιός με μακροσκελή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό με ύφος σαφώς πιο ήρεμο των επιστολών που προηγήθηκαν , επισημαίνει τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει στις Ένοπλες Δυνάμεις και στους απόστρατους από τις συνεχείς και ακατανόητες περικοπές που έχουν επιβληθεί. 

ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ :

Απευθύνομαι στον Πρωθυπουργό της χώρας και ελπίζω πως κάποιος από τους συμβούλους θα διαβάσει και θα λάβει υπόψη του τα παρακάτω:

Από τα νεανικά μου χρόνια και οντας πρωτοετής Ναυτικός Δόκιμος, αφ’ότου άρχισα να αντιλαμβάνομαι την πολιτική κατάσταση, ήμουν προσανατολισμένος προς την τότε ΕΡΕ και μετέπειτα Νέα Δημοκρατία ,της οποίας έγινα και μέλος μετά την αποστρατεία μου το 1988.Η ψήφος μου πάντοτε ήταν δεδομένη εκεί,μέχρι και τις εκλογές του 2009 ,οπότε μετά την ψυχρολουσία του Κ.Καραμανλή (του βραχέως,κατά Χ.Γιανναρά),απείχα της ψηφοφορίας προς ένδειξη διαμαρτυρίας.

Εκτοτε η επόμενη ψήφος μου εδόθει στον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας τον Μάϊο του 2012 και τελικά ελπίζοντας ότι ο Α.Σαμαράς θα έδινε διέξοδο στην απελπιστική κατάσταση της χώρας,εψήφισα και πάλι την Ν.Δ.τον Ιούνιο 2012.

Τα παραπάνω είναι μια εισαγωγή για να αντιληφθεί ο παραλήπτης του κειμένου αυτού,σε τι απελπιστική κατάσταση έχει φέρει τον μέσο πολίτη και ιδιαίτερα έναν «δεξιό» απόστρατο Αξιωματικό,το πολιτικό «σύστημα» της χώρας μας που κυβέρνησε τα τελευταία 45-50 χρόνια και δημιούργησε το τέρας της διαφθοράς και ανυποληψίας του πολιτικού κόσμου που μας κυβερνά σήμερα.

Κύριε Πρωθυπουργέ
Οι Έλληνες απόστρατοι Αξιωματικοί όλων των όπλων των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας,διαβιούν σε καθεστώς μιζέριας και αβεβαιότητας, λόγω των περικοπών των συντάξεών και των μερισμάτων των Μετοχικών τους Ταμείων,αισθάνονται δε
απογοήτευση και εγκατάλειψη γιατί δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα ότι τα λαμβανόμενα μέτρα θα φέρουν τα αναμενόμενα  αποτελέσματα, φοβούμενοι ότι σε μερικούς μήνες θα τείνουμε και πάλι την χείρα για την επόμενη δόση ,που θα είναι μάλλον δύσκολο να λάβουμε, μια και φαίνεται ότι δεν θα τηρήσουμε την εφαρμογή των μέτρων που ήδη έχουμε ψηφίσει.

Επίσης αισθάνονται αδικημένοι γιατί κατηγορίες Ελλήνων δεν συμμετέχουν στις περικοπές δαπανών που απαιτούνται ,ούτε και στην φοροδοτική δυνατότητα ανάλογα με τα εισοδήματά τους.

Παράδειγμα αυτού είναι οι Βουλευτές να φορολογούνται μόνον για το 25% των εισοδημάτων τους ,ενώ οι αποδοχές τους
δεν έχουν περικοπεί όπως και των λοιπών πολιτών.Τελευταία κυκλοφόρησε και το αστείο γεγονός ,ότι ο Υπάλληλος της Βουλής που αντικαθιστά το ποτήρι νερού των ομιλητών, αμείβεται με καθαρό μισθό των 1.900 ΕΥΡΩ,επισημαίνω ότι ο βασικός μισθός του Α/ΓΕΕΘΑ είναι 1875 ΕΥΡΩ!!!!!!!

Κύριε Πρωθυπουργέ
Είναι γεγονός ότι κανείς άλλος Πρωθυπουργός της χώρας μέχρι τώρα, δεν έχει εργασθεί με τον ζήλο και την επιμονή την δική σας.Είναι πρωτόγνωρο το θέαμα Πρωθυπουργού να συγκαλεί συσκέψεις και να ανεβοκατεβαίνει από σπίτι του στο Μαξίμου Κυριακές και εορτές ,άοκνα και χωρίς να έχει σχεδόν καθόλου προσωπική ζωή,κάτι που είναι προς τιμήν σας.

Απαιτείται όμως να κεφαλαιοποιηθεί αυτή η προσπάθεια και να δώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα που προσδοκά ο μέσος Ελληνας,γιατί σε αντίθετη περίπτωση μας αναμένει το χάος και πιθανόν εμφύλια σύρραξη.

Προς τούτο έχω να προτείνω τα ακόλουθα και γι’αυτό σας στέλνω αυτό το μήνυμα ελπίζοντας ότι θα αφυπνήσω τα άτομα που σας περιβάλλουν με τις καλύτερες προθέσεις.

1.Δημόσια Διοίκηση,απαιτείται η ταχύτατη αξιολόγηση όλων των κλάδων και η χρησιμοποίηση των αρίστων για τις θέσεις Διοικήσεων/Διευθύνσεων ,η πρόσφατη αστειότης επιλογής Γενικών Γραμματέων και Διοικητών ΔΕΚΟ,από τα αποτυχόντα στελέχη των κομματικών μηχανισμών και Βουλευτών που απέτυχαν να εκλεγούν,δεν παρέχει αξιοπιστία περί χρηστής και αποτελεσματικής Διοίκησης.

2. Η λαθρομετανάστευση/εγκληματικότητα καλά κρατεί παρά τις όποιες προσπάθειες του Υπουργού Δημόσιας Τάξης.Τα στατιστικά στοιχεία περί 65.000 ελέγχων, 4.500 συλλήψεων ατόμων που προφανώς δεν είχαν το χαρτί προσωρινής παραμονής στην χώρα και οι οποίοι οδηγούνται στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως μέχρι να επαναπατρισθούν,δεν φαίνεται ότι επιλύει το μεγάλο αυτό πρόβλημα.Οι 35.000 απαναπατρισθέντες είναι σταγόνα στον ωκεανό.Επίσης ξεκαθαρίστε το θέμα των καταλήψεων πάσης φύσεως από τις διάφορες ομάδες αναρχικών ή αντιεξουσιατών,με την ρητή ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ πάσης φύσεως κατάληψης. Δεν νοείται η κατάληψη οιουδήποτε χώρου για οιονδήποτε λόγο από οιανδήποτε ομάδα,εάν ο χώρος δεν είναι της απολύτου ιδιοκτησίας του.

3.Διαδηλώσεις, ενημερώστε τον Λαό για το πόσο κοστίζει στην εθνική οικονομία, η απώλεια εργατοωρών και η ζημία των μικρομεσαίων καταστηματαρχών από τις καταλήψεις των οδών του Κέντρου κατά την διάρκειάν τους,να ψηφιστεί επιτέλους κατάλληλη νομοθεσία ή να εφαρμοσθεί εάν υπάρχει, ώστε να περιοριστεί αυτό το κόστος.

4.Νόμος Διαμαντοπούλου για την λειτουργία των ΑΕΙ.Τολμείστε επιτέλους να δοθεί η απαραίτητη προτεραιότης στην σωστή και Δημοκρατική λειτουργία των ΑΕΙ με την επέμβαση των αρμοδίων Αρχών και ξεκαθάρισμα των διαφόρων «ομάδων επεμβάσεως» που εννοούν να διαφεντεύουν την δημοκρατική λειτουργία των Πανεπιστημίων μας.

5.Ο τεχνοκράτης Υπουργός οικονομικών ,θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τους Υφυπουργούς του.Δέν γνωρίζω ποίου επιλογή ήταν ο κ.Μαυραγάνης,αλλά έχει αποδειχθεί ΠΛΗΡΩΣ ακατάλληλος για το έργο το οποίο έχει αναλάβει.Παραδείγματα πολλά,από την διαρροή των διαφόρων προβλέψεων για το φορολογικό,που συνεχώς διαφοροποιούνται ή διαψεύδονται, μέχρι της αποτυχημένης επιλογής αντικαταστάσεως επικεφαλής εφορειών με μετάθεση ικανών υπαλλήλων σε αδιάφορες υπηρεσίες ή τοποθέτηση κομματικών σε άλλες θέσεις,αποτέλεσμα αυτής της αβελτηρίας ,ακόμη μια ανατροπή της διαδικασίας και αναζήτηση άλλης λύσεως.Αυτός ο Υφυπουργός γιατί δεν αντικαθίσταταιάμεσα;;;Η θέση την οποία καλύπτει είναι ΑΚΡΩΣ σημαντική για την λειτουργία των δημοσίων εσόδων.

6.Υγεία και ΕΟΠΠΥ ,στο άκρως νευραλγικό αυτό Υπουργείο ,φαίνεται ότι ο Υπουργός δεν έχει την δυνατότητα να αναστρέψει την δυσμενή συγκυρία που δημιουργείται από την ελλειπή χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και ούτε ο αρμόδιος Υφυπουργός.Δύο εξαιρετικοί επιστήμονες καθηγητές Πανεπιστημίων υπάρχουν στην χώρα με ειδικότητα στα Οικονομικά της Υγείας, οι κ.κ. Μόσιαλος και Λιαρόπουλος, αμφότεροι παραμένουν ανεκμετάλευτοι μια και είναι εκτός του κομματικού συστήματος της Ν.Δ. Αραγε το περίφημο LSE και το αντίστοιχο -δεν γνωρίζω ποιο- που έδωσε τα διδακτορικά στους δύο αυτούς κυρίους,τα έδωσαν για τους ωραίους οφθαλμούς των;;;

Κύριε Πρωθυπουργέ γνωρίζετε καλώς ότι η παρούσα περίοδος είναι η τελευταία πολιτική ευκαιρεία του υφισταμένου διεφθαρμένου και σαθρού πολιτικού συστήματος της Πατρίδας μας. Είναι στο χέρι σας η κατάλληλη διαχείρηση των πραγμάτων για να μην εκτροχιασθεί η κατάσταση και να διατηρηθεί η κατάλληλη ισορροπία στην κοινωνία με σκοπό την αποφυγή εκρύθμων καταστάσεων.Ο εκτροχιασμός θα σημάνει και πάλι εκλογές με ελάχιστη πιθανότητα επιτυχίας του επομένου σχήματος ΣΥΡΙΖΑ και μεγάλη πιθανότητα περαιτέρω ενίσχυσης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και των όποιων επιπτώσεων συνεπάγονται την ενίσχυση αυτού του πολιτικού σχηματισμού.

Τέλος θα ήθελα να σας επισημάνω ότι επιβάλλεται η διαχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας να είναι ουσιαστική και να διενεργείται από άτομα ανεπηρέαστα από κομματικούς σχεδιασμούς,το υποτιθέμενο νέο ΕΜΠΑΕ έχει ήδη καθυστερήσει και η αξιοποίηση υλικού που παρέχεται μεταχειρισμένο με λογικές δαπάνες που αντέχονται, πρέπει να τεθεί σε άμεση προτεραιότητα, αλλά από άτομο που γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις (αλήθεια ο Φραγκούλης Φράγκος ,απόλυτα επιτυχημένος Υπηρεσιακός Υπουργός Αμύνης ,γιατί παραμένει ανεκμετάλευτος;;;;)
Θα κλείσω αυτό το μήνυμα που ελπίζω να σας γίνει γνωστό με την επισήμανση και πάλι της απελπιστικής και απογοητευτικής καταστάσεως των συναδέλφων του κλάδου από τον οποίο προέρχομαι και να σας τονίσω το αρχαίο ρητό……»οι καιροί ού μενετοί» .

Παναγιώτης Α. Νινιός
Αρχιπλοίαρχος Π.Ν. ε.α.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να γιατί οι απόστρατοι άρχισαν τα…»γαλλικά». Πίνακας με τις μειώσεις σοκ που υπέστησαν

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ: «Να δεις τι σου ΄χω για μετά…». Ένας υποναύαρχος γράφει για όσα έρχονται

Η εξαϋλωση των συντάξεων των αποστράτων και τα «κόλπα» για να μην την καταλάβετε