Δεν πιστεύει τίποτα για την Χρυσή Αυγή ο Επιτήδειος

Για τίποτα απ΄ όσα προσάπτουν στην Χρυσή Αυγή δεν έχει πειστεί ο ευρωβουλευτής της Γιώργος Επιτήδειος. Στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ως ευρωβουλευτής σε εκπομπή του Kontra Channel, είπε ότι όλα αυτά που λέγονται περί παραστρατιωτικών τμημάτων είναι συκοφαντίες. Το μόνο που έχει πέσει στην αντίληψή του είναι κάποιες ομάδες που κάνουν …σημειωτόν και μάλιστα είπε ότι δεν έβρισκαν ούτε τον σωστό συντονισμό.

Ο κ.Επιτήδειος έχει υπηρετήσει στο εξωτερικό και μάλιστα δυο φορές. Γνωρίζει την απέχθεια των Ευρωπαίων για σχηματισμούς όπως αυτός της Χρυσής Αυγής. Ακόμη και ακραία Μαρί Λεπέν δεν θέλει καμία σχέση μαζί τους. Η “μοναξιά” που θα νοιώσει θα είναι αφόρητη και όσοι υποστηρίζουν ότι γνωρίζουν τον χαρακτήρα του ρισκάρουν να προβλέψουν ότι θα είναι ο πρώτος που θα “λακίσει” από την ΧΑ. Θα δείξει.

Προς το παρόν του αφιερώνουμε ένα ακόμη δημοσίευμα μεγάλης ευρωπαϊκής εφημερίδας για την ΧΑ.

Ο Observer γράφει μεταξύ άλλων για τις αγριότητες που έκαναν οι χρυσαυγίτες στη Βουλή:

«Ηταν μία κακή εβδομάδα για τη δημοκρατία στην Αθήνα. Η πολιτική του μίσους κατέλαβε την Αθήνα όταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος εμφανίστηκε στη Βουλή για την ψηφοφορία του…Με ενθάρρυνση από τα ποσοστά στις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, οι εξτρεμιστές έδωσαν το μήνυμα ότι όχι μόνο επανήλθαν, αλλά είναι εδώ για να μείνουν. Και ενώ περιφέρονταν με ωμή βία στο ναό της δημοκρατίας, κάνοντας επιθέσεις σε άλλους βουλευτές σε μία απίστευτη επίδειξη χυδαιότητας, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το τι είναι η ΧΑ: ένα κόμμα νεοναζί, αποφασισμένο να ανατρέψει τη δημοκρατική τάξη», σημειώνει το άρθρο, που βέβαια κάνει αναφορά και για τα όσα συνέβαιναν έξω από τη Βουλή.

«Μαυροφορεμένοι υποστηρικτές, παραταγμένοι σε στρατιωτικό σχηματισμό στην πλατεία, τραγουδούσαν τον ύμνο των SS με ελληνικούς στίχους. Καμία σχέση με τις πρόσφατες προσπάθειες του κόμματος να κρατήσει αποστάσεις από την κτηνώδη βία και τη ρατσιστική ρητορική από την οποία γεννήθηκε…Με τρεις εκπροσώπους της ΧΑ να είναι έτοιμοι για τις Βρυξέλλες, το καυτό ερώτημα για πολλούς είναι πώς θα ξεσκεπάσουν τους εξτρεμιστές. Μετά από τις εκλογές, ακόμη και το Εθνικό Μέτωπο απέκλεισε τη συνεργασία μαζί τους».

Διαβάστε ακόμη:

Η απάντηση του Onalert στον ευρωβουλευτή Επιτήδειο


Επιστολή Επιτήδειου στο Onalert για άρθρο του και η απάντηση του συντάκτη