«Είστε ψεύτες». Ένας απόστρατος γράφει εν όψει του ραντεβού με Σαμαρά

Γράφει ο Ε. Σαρτζετάκης
Μέλος ΔΣ ΑΝΕΑΕΔ

Μόλις άρχισε η υλοποίηση των πολλαπλών μειώσεων τα απόστρατα στελέχη των ΕΔ διαπίστωσαν ότι όσα τόσο καιρό τώρα η ΑΝΕΑΕΔ αλλά και άλλοι φορείς έλεγαν, είναι αληθή.

Δυστυχώς τώρα, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στο χώρο μας, έχει γίνει γνωστό τόσο στην ηγεσία του ΥΕΘΑ όσο και στην κυβέρνηση.

Και ενώ υπάρχει τεράστια πίεση από κάτω προς τα πάνω, για οργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων, όλως τυχαίως ο ΥΕΘΑ κανονίζει συνάντηση των τριών ΕΑΑ (ΝΠΔΔ) με τον Πρωθυπουργό, τόσο ερασιτεχνικά που ανακοινώθηκε σε ημερομηνία όπου ο Πρωθυπουργός θα ήταν απών.

Ακολουθεί μετάθεση σε νεότερη ημερομηνία. Αμέσως αρχίζει η σωρεία διαρροών και πληροφοριών περί σκέψεων του Μεγάρου
Μαξίμου να υποσχεθεί ότι δεν θα γίνουν περικοπές το 2014, ότι θα ακυρωθεί ο νόμος του εργασιακού των αποστράτων,
ότι θα αποδεσμευθεί η σύνταξη από το μισθολόγιο των εν ενεργεία στρατιωτικών και κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τι άλλο.
Υπόσχεση για μη περαιτέρω περικοπές το 2014. Τι λέτε κύριοι; Ποιος θα σας πιστέψει αλήθεια;

Εδώ καταπατήσατε νόμους και συντάγματα και δεν κοκκινίσατε, τις υποσχέσεις θα τηρήσετε; Δεν έχετε καταλάβει ότι έχετε επαξίως κερδίσει τον τίτλο του «ψεύτη»; Και αν ακόμα δεν γίνει τίποτα το 2014 θεωρείτε ότι με αυτά που μας αφήσατε μπορούμε να
ζήσουμε;

Εργασιακό. Θέμα που η ΑΝΕΑΕΔ εδώ και τρία χρόνια έχει αναδείξει και το παλεύει. Είναι το μείζον; Όχι βέβαια. Αφορά μερίδα συναδέλφων αλλά όχι το σύνολο. Εξ άλλου είναι κάτι που έτσι ή αλλιώς θα γίνει γιατί ο Υπουργός Εργασίας ήδη κατάλαβε ότι μόνο ζημιά κάνει στο κράτος. Ε ο κ. Σταϊκούρας μπορεί να αργήσει λίγο αλλά που θα πάει θα το καταλάβει κι αυτός. Μην τολμήσετε να πλασάρετε λοιπόν το έλασσον για επιτυχία!

Αποσύνδεση σύνταξης από το μισθολόγιο των εν ενεργεία. Ποιος έχει μελετήσει σοβαρά το θέμα και το παρουσιάζει σαν πρόταση; Τώρα που μας ξετινάξατε θα το κάνετε για να μας κόψετε και την δυνατότητα αύριο να αυξηθεί λίγο η σύνταξη αν και όταν;
Μέσα σε όλα αυτά εντελώς τυχαία δε Πρόεδρος αυτοαποκαλούμενης ομοσπονδίας, που τυγχάνει να είναι και συμμαθητής του Α/ΓΕΕΘΑ, θυμάστε αυτός ο Α/ΓΕΕΘΑ που, μέσω του twitter, είχε υποστηρίξει τον κ. Σταϊκούρα, ανακοινώνει συνάντηση με το Αν. ΥΠΟΙΚ για να
συζητήσει αλήθεια τι;

Αγαπητοί συνάδελφοι είναι καιρός να καταλάβετε τι περιμένουμε πια. Μόνο την ολική μας καταστροφή. Όλες αυτές οι κινήσεις έχουν ένα και μόνο σκοπό. Να αναχαιτίσουν την οργή και την απογοήτευση και να δώσουν την δυνατότητα στους «παπαγάλους» να διατυμπανίζουν την συμπάθεια της κυβέρνησης προς την τάξη μας.

Ας περιμένουμε μέχρι την Δευτέρα αλλά ας κλείσουμε τα αυτιά σε όλη αυτή την φτηνή προπαγάνδα και όταν έρθει η ώρα ας συσπειρωθούμε όλοι μαζί και ας κάνουμε αυτό που πρέπει έστω και την ύστατη αυτή ώρα. Να δείξουμε την αντίδραση μας και την απέχθεια μας σε αυτή την συνεχιζόμενη κυβερνητική κοροϊδία. Φτάνει πια δεν πάει άλλο.