Ρήξη με ΑΝΕΑΕΔ και για τον Νίκο Παπαναστάση

Εκτός ΑΝΕΑΕΔ και ο Νίκος Παπαναστάσης, για λόγους που εξηγεί αναλυτικά σε ανοιχτή επιστολή του. Το βέβαιο είναι ότι μετά από την παραίτηση του προέδρου Γιώργου Παπακωνσταντίνου έρχεται και αυτή του Παπαναστάση ο οποίος ήταν μονίμως “κατηγορούμενος” και η ΑΝΕΑΕΔ φαίνεται ότι αλλάζει ριζικά προσανατολισμό και έρχεται μάλλον πιο κοντά στις θέσεις των “θεσμικών” ενώσεων. 

Στην επιστολή του ο Νίκος Παπαναστάσης γράφει μεταξύ άλλων:

“…Απ’ τη συνάντηση αυτή και πέρα, δεν εκπροσωπώ πλέον την ΑΝΕΑΕΔ στο άτυπο όργανό σας. Η παραίτηση απ’ το ΔΣ του Προέδρου Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και η δική μου απ’  τη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου της Ένωσης στους συνεργαζόμενους φορείς ε.ε. και ε.α., έχει άμεση σχέση, με τις καθόλου τυχαίες ανακατατάξεις στο χώρο μας, απόρροια σκοτεινών μεθοδεύσεων. Αδυνατώ να εκπροσωπώ στην ομάδα σας, μια Ένωση (ΑΝΕΑΕΔ), απ’ τη στιγμή που με τη μέθοδο της διολίσθησης επανακάμπτει στο «μαντρί» των ΕΑΑ.   Αδυνατώ να εκπροσωπώ στην ομάδα σας μια Ένωση, που ήδη το ΔΣ της, πήρε απόφαση για δρομολόγηση διαδικασιών υλοποίησης σύμπλευσής της με την ΑΚΙΣ, παρά την απροκάλυπτη προσπάθειά της να  εμπλέξει τον αγώνα μας, σε κομματικές σκοπιμότητες.
Εύχομαι σε όλους δύναμη και αντοχή. Με τη σιγουριά ότι ο δρόμος του τίμιου αγώνα είναι ένας και ότι βαδίζουμε στον ίδιο, είναι σίγουρο ότι θα ξανασμίξουμε.
Σας ευχαριστώ θερμά για τη μέχρι τώρα συνεργασία, εύχομαι σε σας προσωπικά, στους φορείς που εκπροσωπείται και κυρίως στα μέλη σας, καλούς κι απροσκύνητους, για το συμφέρον του κλάδου μας αλλά και του υπόλοιπου Ελληνικού Λαού, τίμιους αγώνες.
 
Με Εκτίμηση
Νίκος Παπαναστάσης”