Οι Ενώσεις, η συνάντηση Σαμαρά και η σιωπή

Έχουν περάσει 24 ώρες από την  πολυδιαφημισμένη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Προέδρους των « θεσμικών » ενώσεων αποστράτων.
Μια συνάντηση που είχε προετοιμάσει με μεγάλη προσοχή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας με τις ενώσεις καθορίζοντας ακόμα και το πλαίσιο των θεμάτων που θα έθεταν στον κ. Σαμαρά.

Μια συνάντηση  στην οποία  οι εμπνευστές της και οι συμμετέχοντες  είχαν επενδύσει πάρα πολλά .

Είχαν επενδύσει βέβαια σε κέρδη επικοινωνιακά  και όχι στην αντιμετώπιση των προβλημάτων επιβίωσης των αποστράτων και γι αυτό είναι τουλάχιστον παράδοξο ότι δεν υπάρχει μέχρι τώρα καμία ανακοίνωση των αποτελεσμάτων παρά μόνο κάποιες γενικόλογες δηλώσεις για καλό κλίμα , τον μεγάλο χρόνο της συνάντησης και το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τους αποστράτους .

Κύριοι πρόεδροι των « θεσμικών » ενώσεων η Κυβέρνηση προσπαθεί τουλάχιστον να αποκρύψει την πλήρη άρνησή της να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των εν αποστρατεία στελεχών μεταθέτοντας την όποια προσπάθεια επίλυσης τους για το 2015 και έτσι καταφεύγει στην προσφιλή της τακτική των γενικόλογων δηλώσεων  και της προσπάθειας να κερδίσει χρόνο , εσείς όμως δεν αισθάνεστε αν όχι το καθήκον τουλάχιστον την ανάγκη να εκδώσετε μια ανακοίνωση προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη των ενώσεων για τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης για την όποια πριν καν γίνει είχατε εκδώσει σειρά ανακοινώσεων οι οποίες προδιέθεταν για θετικές εξελίξεις .

Κύριοι Πρόεδροι εάν δεν θέλετε να χαρακτηρίζεστε ως υπό κυβερνητική κηδεμονία πράξτε άμεσα το αυτονόητο . Εκδώστε εντός της ημέρας ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της συνάντησης και αφήστε τους αποστράτους να τα κρίνουν και να αποφασίσουν για το μέλλον.
                                                                          
Ναύτης
                                         
Εν αναμονή ενημέρωσης από τις Ενώσεις προ του 2015