Η εφεδρεία η Χρυσή Αυγή και οι ψύχραιμες φωνές

Η εφεδρεία ειδικά στην Ελλάδα είναι μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση. Κάτι που η επίσημη Πολιτεία αδυνατεί χρόνια τώρα να το καταλάβει αφήνοντας όποιον να ΄ναι να την διαχειρίζεται. Σ΄ αυτό το χάος ναι η Χρυσή Αυγή βρήκε «χαραμάδες» για να εισχωρήσει και να «αλώσει» κάποιους φορείς που…δεν ήθελαν και πολύ να παραδοθούν σε τέτοιες λογικές. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάλουμε όλους όσους παλεύουν μόνοι τους να διατηρήσουν σ΄ ένα επίπεδο του εφέδρους που πραγματικα αγαπούν αυτό που κάνουν. Καλό είναι λοιπόν να αντιμετωπιστεί κάθε φωνή ξεχωριστά . Γιατί υπάρχουν πολλές ψύχραιμες και αποτελεσματικές φωνές στο χώρο.

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, που διαχωρίζει τη θέση της από εφέδρους εντός εισαγωγικών, όπως αναφέρει, στους οποίους καταλογίζει εμμέσως, «μύχιους σκοπούς και επιδιώξεις»

Γραφουν στην ανκοίνωσή τους:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται, για μία ακόμη φορά, στη δυσάρεστη θέση, να διαχωρίσει τη θέση και τον ρόλο της, καθώς και των Σωματείων που την απαρτίζουν, από ενέργειες «Εφέδρων» που δεν συνάδουν ούτε με τον ηθικό κώδικα των Εθελοντών Εφέδρων, ούτε με τις διατάξεις του ελληνικού Συντάγματος και των οικείων νόμων περί Εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων. Ως εκ τούτου, ενέργειες «εφέδρων» που επιδίδονται συστηματικά σε πολιτικές δραστηριότητες, εξυπηρετώντας – άγνωστο ποιους – μύχιους σκοπούς και επιδιώξεις, υπονοώντας σαφώς και αποδεχόμενοι το ενδεχόμενο διασάλευσης της κοινωνικής ειρήνης και της εθνικής και κοινωνικής ενότητος, δεν έχουν καμία σχέση με τις επιδιώξεις και το πνεύμα των Εθελοντών Εφέδρων”.