Άμεση αντίδραση του προέδρου της ΑΝΕΑΕΔ, στην ανακοίνωση του ΜΤΣ για το ΒΕΑ.

Λίγη ώρα μετά από την ανάρτηση της απάντησης του ΜΤΣ για το ΒΕΑ, λάβαμε το μήνυμα του προέδρου της ΑΝΕΑΕΔ κ.Εμμανουήλ Σαρτζετάκη,στην οποία τονίζει:

«Θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις στην ανακοίνωση του ΜΤΣ. Η ανακοίνωση του ΜΤΣ δεν υπογράφεται από κανένα. Παρ όλα αυτά το ΒΕΑ δεν ξεκινά το 1999. Επιλεκτικά λοιπόν ετέθει ως χρόνος έναρξης το 1999 με αποτέλεσμα, σε μένα τον κακοπροαίρετο, να δίνει το δικαίωμα να σκέφτομαι την επιλεκτική χρησιμοποίηση των αριθμών, προς επιβεβαίωση του προκαθορισμένου συμπεράσματος.

Και για υπόθεση εργασίας ας δεχθούμε αυτά τα στοιχεία ως βάση σκέψεως.

Εάν αυτό συμβαίνει, δηλαδή η μη ανταποδοτικότητα του ΒΕΑ όπως ευθέως περιγράφεται στις παρ. 7 & 8, τι έκανε και κάνει το ΜΤΣ και οι δοτές διοικήσεις του (συμπεριλαμβανομένης και της παρούσας) τόσα χρόνια;

Για άλλη μία φορά λοιπόν υπάρχει προσπάθεια του ΜΤΣ να πετάξει αριθμούς στο τραπέζι χωρίς καμία εγκυρότητα, με την επίκληση της αφέλειας κάποιου υπαλλήλου αργότερα, όταν θα κληθεί να τους επιβεβαιώσει, με μοναδικό σκοπό να μεταθέσει, για άλλη μία φορά τις διαχρονικές ευθύνες και ενοχές των Διοικήσεων του ΜΤΣ προς τους δικαιούχους, να τους καταστήσει συνενόχους και να ροκανίσει πολύτιμο χρόνο. Εφ’ όσον υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, το ΥΠΕΘΑ διαθέτει όλους τους ανεξάρτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς οι οποίοι μπορούν να ελέγξουν τα πάντα και να αποδώσουν ευθύνες.

Γιατί αλήθεια δεν κάνουν αυτό το απλό που θα γινόταν σε οποιαδήποτε εταιρεία που θα διαπιστωνόταν αντίστοιχο πρόβλημα, αντί να αρκούνται σε ανεπίσημα και ανεύθυνα στοιχεία που εντέχνως ανυπόγραφα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΜΤΣ; Όσον αφορά την διαφάνεια που επιθυμεί να εφαρμόσει το ΜΤΣ προσφεύγοντας εντέχνως στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ακριβώς για να μην δημοσιεύσει ποτέ πίνακες, θα μπορούσε πολύ απλά να εφαρμοστεί αν στους ίδιους τους δικαιούχους έδινε σειρά προτεραιότητας με την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στους πίνακες ως δικαιούχοι, ανά πάσα στιγμή. Εμμανουήλ Σαρτζετάκης Πρόεδρος ΔΣ ΑΝΕΑΕΔ