ΜΤΣ: Μάταια περιμένουν μέρισμα στρατιωτικοί που αποστρατεύονται! Πάνω από χρόνο οι καθυστερήσεις

Οι τραγικές καθυστερήσεις στην καταβολή μερισμάτων σε αποστατευόμενους στρατιωτικούς συνεχίζεται.

Στις 29 Ιανουαρίου 2014 αναφερθήκαμε στις τραγικές καθυστερήσεις του ΜΤΣ να χορηγήσει τα οφειλόμενα μερίσματα (ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ) στους αποστρατευόμενους στρατιωτικούς. Με ανακοίνωση του το ΜΤΣ επιβεβαίωσε απολύτως το ρεπορτάζ του Onalert για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των μερισμάτων σε δικαιούχους.

Το ΜΤΣ με την ανακοίνωση του δεν απαντά όμως στο ερώτημα δηλαδή ποίοι παράγοντες ευθύνονται για τις καθυστερήσεις αλλά αναφέρει πως:

• Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.1105/1980) για να δικαιούται κάποιος μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) απαιτείται πρώτα να εκδοθεί πράξη συνταξιοδότησης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Γ.Λ.Κ).

• Οι συνταξιοδοτικές πράξεις, βάσει των οποίων απονέμεται το μέρισμα, περιέρχονται στο ΜΤΣ σε διάστημα 4-6 μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης.

• Μετά την παραλαβή του σχετικού αρχείου από το Γ.Λ.Κ (σε περιόδους τακτικών κρίσεων οι συνταξιοδοτικές πράξεις υπερβαίνουν τις 300) απαιτείται εύλογο χρονικό διάστημα για την καταβολή του μερίσματος στον δικαιούχο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ο αναγκαίος χρόνος κτλ .

Τα ερωτήματα σύμφωνα με τα ανωτέρω που θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα από την διοίκηση του ΜΤΣ και να απασχολήσουν και τον ΥΕΘΑ υπό την εποπτεία του οποίου τελεί , είναι τα κάτωθι :

1. Για ποιους λόγους καθυστερεί η απονομή των μερισμάτων στους δικαιούχους καταχρηστικά πάνω από ένα έτος;

2. Για ποιους λόγους δεν έχουν απονεμηθεί μερίσματα σε στρατιωτικούς για τους οποίους οι συνταξιοδοτικές πράξεις εκδόθηκαν ήδη τους Αύγουστο , Σεπτέμβριο του 2013;

3. Πως είναι δυνατόν το ΓΛΚ να χρειάζεται 3 μήνες για την απονομή σύνταξης στους αποστρατευόμενους στρατιωτικούς και αντίθετα το ΜΤΣ να χρειάζεται πάνω από έτος για επεξεργασία των πράξεων που μάλιστα περιέρχονται σε αυτό σε ψηφιακή μορφή;

4. Για ποιους λόγους το ΜΤΝ και το ΜΤΑ απονέμουν τα μερίσματα στους δικαιούχους τους τον επόμενο μήνα από την έκδοση των συνταξιοδοτικών πράξεων από το ΓΛΚ ενώ το ΜΤΣ παρουσιάζει αυτές τις τεράστιες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις;

Διαβάστε ακόμη:

«Με έδιωξαν γιατί δεν υπέκυψα στην τρόϊκα»! Ο πρώην πρόεδρος του ΜΤΣ καταγγέλει