ΜΤΣ – ΜΤΝ: «Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί» λένε απόστρατοι

Οι εξελίξεις για το ΜΤΣ και το ΜΤΝ είναι ραγδαίες ,μετά από τις απομακρύνσεις που αποφασίστηκαν . Και ο διάλογος που έχει ανοίξει αναπόφευκτος.

Οι Ακομμάτιστοι Απόστρατοι Αξιωματικοί επικαλούμενοι δημόσιες τοποθετήσεις επιμένουν ότι το σχέδιο επικουροποίησης προωθειται ταχέως:

Το κείμενό τους:

Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί

Ο ανόητος ούτε συγχωρεί ούτε ξεχνά.
Ο αφελής και συγχωρεί και ξεχνά.
Ο έξυπνος συγχωρεί, αλλά δεν ξεχνά.

Thomas Szasz, 1920-2012, Ουγγροαμερικανός ψυχίατρος

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ είχε δηλώσει σε παρέμβαση του στο ONALERT την 22-2-14, μεταξύ άλλων και τα παρακάτω: (Όλη η παρέμβαση εδώ) 

» Η επικουρικότητα είναι τεράστιο κεφάλαιο για να αναλυθεί διαδικτυακά. Πάντα με προαπαιτούμενο την υπαγωγή στο ΥΠΕΘΑ. Αλλά θα κάνω μια ερώτηση. Όταν οι ετήσιοι πόροι από εξοπλιστικά μειώθηκαν κατά 72,7%, ήτοι πχ από 55 εκατ. στα 15 εκατ, που θα βρεθούν πόροι για να καλύψουν αυτά τα «ετήσια ελλείμματα»; «

Σήμερα ρωτά τον Υπουργό για τους λόγους αντικατάστασης του κ. Σιδηρόπουλου. Αλήθεια δεν τους ξέρει;
(Η ανακοίνωση της ΠΟΣ της 10ης Μαρτίου 2014 εδώ)

Ο κ. Καστραντάς σε άρθρο του στις 11/7/13, με τίτλο «Μ.Τ.Σ : Τίτλοι Τέλους», έλεγε μεταξύ άλλων και τα παρακάτω: (Όλο το άρθρο εδώ)

«Κατόπιν λοιπόν όλων των παραπάνω αναρωτιέται κανείς γιατί δεν αποφασίζεται ΕΔΩ και ΤΩΡΑ η ταχεία ένταξη ,έστω και μόνου, του ΜΤΣ στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ ) σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιγράφονται στο ΝΔ 4052/2012 (άρθρα 35-49 περί ΕΤΕΑ); Στη χειρότερη περίπτωση το επικουρικό θα είναι διπλάσιο εκείνου που δίνει σήμερα ως μέρισμα το ΜΤΣ. Εξ’ άλλου και εξ όσων προκύπτει από την υπ’αριθ 384/26-6-2012 γνωμοδότηση (επισυνάπτεται), του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν φορείς επικουρικής ασφάλισης….»

Σήμερα μεταξύ άλλων λέει και τα εξής: (Ολόκληρο το κείμενο εδώ)

«Πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα η παράνομη στην κυριολεξία απόφαση αντικατάστασης του σημερινού προέδρου του ΜΤΣ με κάποιον άλλο παντελώς άγνωστο και εν πολλοίς άσχετο με τα πολύπλοκα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το ΜΤΣ το οποίο υποτίθεται θα πρέπει να εξυγιανθεί και να καταστεί βιώσιμο. Το συμπέρασμα λοιπόν που αβίαστα προκύπτει από αυτήν την απόφαση αντικατάστασης ενός σχετικού περί τα θέματα με έναν παντελώς άσχετο ,είναι ή ότι η υπόθεση επίλυσης του θέματος του ΜΤΣ απασχολεί σοβαρά την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΘΑ ή ότι είναι ήδη δρομολογημένες όπως φαίνεται οι απαιτήσεις της τρόικας να οδηγηθούν δηλαδή όλα τα Μετοχικά Ταμεία και των τριών κλάδων των ΕΔ στην αγκαλιά και τον έλεγχο του υπουργείου εργασίας προκειμένου όπως–όπως να ενσωματωθούν σε ένα ενιαίο επικουρικό φορέα με απρόβλεπτες συνέπειες για τα συμφέροντα των μελών τους.»

Ο πρώην Πρόεδρος του ΜΤΣ κ. Χ. Σωτηρόπουλος  στην σελίδα 3 της έκθεσης πεπραγμένων του ΜΤΣ αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής: (Ολόκληρη η έκθεση εδώ)

«Επ’ αυτού θεωρώ ως λύση και πάλι προτείνω αυτό που απο Σεπ του 2010 είχα προτείνει την πλήρη αναγνώριση του ΜΤΣ ως Επικουρικού Ταμείου με διεκδίκηση και εξασφάλιση ανάλογης Εργοδοτικής Εισφοράς κατανοώντας οτι υπάρχουν σοβαρά αλλά όχι αξεπέραστα προβλήματα για την πραγματοποίηση της πρότασης»

Επίσης στο ενημερωτικό σημείωμα που δημοσίευσε, με την ευκαιρία της υποψηφιότητας του στο ΔΣ της ΕΑΑΣ ανέφερε περί ΜΤΣ: (Ολόκληρο το σημείωμα εδώ)

«Με δυσάρεστες αλλά αναγκαίες παρεμβάσεις, παρέδωσα το ΜΤΣ με μόνο 32 εκ. ευρώ περίπου χρέος έναντι των 432 που παρέλαβα και αυτό παρά την δραματική μείωση του κοινωνικού πόρου που από 48 εκ. το 2009 έφτασε μόλις τα 20 εκ. ευρώ περίπου.»

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Διαβάστε ακόμη:

ΜΤΣ: Το θέατρο του παραλόγου