Οι δικαστικές περιπέτειες του Φράγκου! Γιατί δικάζεται στις 23 Ιουνίου

Δικαστικές περιπέτειες για τον επίτιμο Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο. Περιπέτειες που μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο στα σχέδια όποιων θέλουν να τον εντάξουν σε ψηφοδέλτια ή πολιτικές κινήσεις όπως έχει κατά καιρούς γραφτεί. Ο επίτιμος Α/ΓΕΣ διώκεται για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και έχει κληθεί να εμφανιστεί ενώπιον του Πενταμελούς Στρατοδικείου Αθηνών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κατερίνας Κατή από την Εφημερίδα των Συντακτών:

•Το κατηγορητήριο αναφέρει:
“Με δυο πράξεις του τέλεσε δύο εγκλήματα που τιμωρούνται από τον νόμο με πρόσκαιρες στερητικές της ελευθερίας ποινές ως εξής:
Ενώ ήταν υπάλληλος ,με πρόθεση,σε δύο περιστάσεις ,παρέβη τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει σε άλλους παράνομο όφελος και να βλάψει κάποιον άλλο”.

Την καταγγελία εναντίον του στρατηγού είχε κάνει ο απόστρατος σήμερα αξιωματικός Νίκος Ρούμπος ο οποίος υποστηρίζει ότι ως Α/ΓΕΣ ο Φράγκος αρνήθηκε να του χορηγήσει αντίγραφα της ΕΔΕ που είχε γίνει εις βάρος του -σ.σ του Ρούμπου- και είχε μπει στο αρχείο.

Η δίκη του Φράγκου έχει προσδιοριστεί για τις 23 Ιουνίου αλλά ο πρώην Αρχηγός έχει δικαίωμα προσφυγής κατά του κλητήριου θεσπίσματος.

Διαβάστε ακόμη:

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Φράγκος με τη ΝΔ


Που τα «χάλασαν» Βύρων Πολύδωρας και Φράγκος και ποιες οι προοπτικές του πρώην Α/ΓΕΣ