Οι «εκατομμυριούχοι» απόστρατοι και οι πολιτικοί που «πιπίλαγαν το δάχτυλο»

Συμπτωματικά ένα 24ωρο μετά από την ανακοίνωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας , προέκυψε η πληροφορία ότι το ΣΔΟΕ ερευνά απόστρατους αξιωματικούς, οι οποίοι στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς έχουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, κάποιος  πάνω από εκατομμύριο.

Δεν θα αμφισβητήσουμε τις έρευνες του ΣΔΟΕ που προφανώς κάνει τη δουλειά του σωστά. Είμαστε από τους πρώτους που έγραψαν και είπαν ότι η σαπίλα είχε αγγίξει και διαβρώσει και κάποιους που φορούσαν στολή και γαλόνια. Αλλά δεν είναι τουλάχιστον περίεργο, παράδοξο και παράλογο να διαβάζουμε και να ακούμε ΜΟΝΟ για απόστρατους,μετά από τόσα χρόνια ερευνών στα εξοπλιστικά;

Επιχειρηματίες πάνε για απολογία σε ανακριτές προστευόμενοι από τα φώτα της δημοσιότητας κι αφού έχουν πάρει μια και δυο και τρεις αναβολές. Η Βουλή κλείνει εσπευσμένα και μόλις χθες μάθαμε ότι η δικογραφία για υποβρύχια και Ναυπηγεία έκανε περίπου…τέσσσερις μέρες να φθάσει στη Βουλή και πάντως έφθασε όταν αυτή είχε κλείσει. Υπουργοί έχουν λάβει αποφάσεις εγκληματικές και δεν θα αναφερθούμε σε αγορές γιατί δεν θα βγάλουμε άκρη, αλλά στην πρόσφατη ανακοίνωση του Α/ΓΕΝ, ότι τα P -3 Orion που κάποιοι καθήλωσαν ,τώρα ξαναπετάνε!

Και μετά απ΄ όλα αυτά το μόνο “βγαίνει” προς τα έξω είναι ότι κάποιοι απόστρατοι βρέθηκαν με πολλά λεφτά στους λογαριασμούς τους. Να ελεγχθούν και να τιμωρηθούν …

Το ίδιο όμως πρέπει κάποια στιγμή να συμβεί με όσους πολιτικούς προϊσταμένους είχαν . Ακόμη κι αν αποδειχτεί ότι ήταν “αθώοι του αίματος” θα πρέπει να τιμωρηθούν γιατί…πιπίλαγαν το δάχτυλο. Και στις δύο περιπτώσεις αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και γι΄ αυτό δεν ευθύνεται κανένας απόστρατος.

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν αν θέλουμε να βγει κάποιο συμπέρασμα για τα όσα συνέβησαν στο χώρο των εξοπλισμών .

Διαβάστε ακόμη:

Η «καταιγίδα» μαύρου χρήματος από εξοπλισμούς συνεχίζεται στο Ψυχικό! Τι βρήκε το ΣΔΟΕ

ΣΔΟΕ ‘τσίμπησε» υπάλληλο του ΥΠΕΘΑ και «συγγενή» ελεγχόμενου για εξοπλισμούς – Τι βρήκαν