Τι υπενθυμίζουν οι απόστρατοι στον Παναγιωτόπουλο

Το θέμα της απασχόλησης αποστράτων στον ιδιωτικό τομέα, θίγουν με επιστολή τους προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Ιωάννη Βρούτση και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο , θίγουν οι απόστρατοι της ΑΝΕΑΕΔ.

Υπενθυμίζοντας στον Π.Παναγιωτόπουλο τι υποστήριζε ως βουλευτής της αντιπολίτευσης.

Γράφουν στην επιστολή τους:

“Παρουσιάζοντας σας συνοπτικά τους λόγους που πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση των Αποστράτων στελεχών των ΕΔ στο θέμα αυτό είναι και άδικη και αντισυνταγματική, είχαμε ζητήσει μία συνάντηση μαζί σας, με σκοπό να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας και να προτείνουμε λύσεις που θα άρουν την εις βάρος μας αδικία, χωρίς δυστυχώς να υπάρξει καμία απάντηση.

Δυστυχώς κ. Υπουργέ ακολουθήσατε την ασφαλή μέθοδο που ακολούθησαν και όλοι οι προκάτοχοι σας, αυτή της πλήρους αδιαφορίας. Βέβαια τα μέλη της ΑΝΕΑΕΔ και γενικότερα τα απόστρατα στελέχη των ΕΔ δεν θα ξεχάσουν ότι βουλευτής της αντιπολίτευσης τότε, όταν μας συναντήσατε ως εκπρόσωπος της ΝΔ, διαρρηγνύατε τα ιμάτια σας για το δίκαιο του αιτήματος μας και την παράλογη αδιαφορία των τότε κρατούντων.

Το αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς, εφ’ όσον δεν προέρχεται εκ λάθους, πέραν της απώλειας τόσο της προσωπικής σας αξιοπιστίας όσο και του κόμματος σας, είναι να οδηγηθούμε σε δικαστικό αγώνα ο οποίος θα καταδείξει και την εις βάρος μας αδικία αλλά και την απώλεια εσόδων προς το κράτος, σε μία περίοδο που το κεντρικό ζήτημα είναι η αναζήτηση πόρων.

Και προς άρση κάθε παρεξηγήσεως ουδέποτε ζητήσαμε ιδιαίτερη μεταχείριση. Ζητήσαμε την δυνατότητα της αυτοαπασχόλησης σε μία περίοδο που η σύνταξη μας έχει πληγεί σε υπέρτατο βαθμό από τις συνεχείς οριζόντιες και παράλογες μειώσεις, εισάγοντας ηλικιακά και ρατσιστικά κριτήρια (άνω των 55, αυτεπαγγέλτως αποστρατευθέντες κ.λ.π.)

Κατόπιν των ανωτέρω, επανερχόμενοι για τελευταία φορά στο αναφερόμενο θέμα, θα θέλαμε να επαναφέρουμε το αίτημα μας για μία συνάντηση μαζί σας ώστε να βρεθεί τρόπος για τροποποίηση του αντισυνταγματικού αυτού νόμου”.