Πιέζουν τον πρόεδρο του ΜΤΣ να παραιτηθεί ,αποστρατεύουν τον γενικό διευθυντή του ΜΤΝ

Εξελίξεις στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού με τον πρόεδρό του να βρίσκεται υπό πίεση για να παραιτηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στο Onalert απο ομάδα αποστράτων που παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στο ΜΤΣ τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν ως εξής:

“Ανεπιβεβαίωτες, μέχρι στιγμής πληροφορίες, φέρουν τον Αντιστράτηγο  ε.α. Μιχαήλ Σιδηρόπουλο, να  πιέζεται για να παραιτηθεί αφού δεν μπορεί να παυθεί από τα καθήκοντα του προέδρου  του ΜΤΣ. Κι αυτό ,γιατί υπάρχει νομικό κώλυμα στο ΝΔ.2554/53  με βάση τον οποίο, η θητεία του προέδρου είναι τριετής. Βεβαίως, το πρόβλημα αυτό ξεπερνιέται αν ο πρόεδρος αποφασίσει να υποβάλει την παραίτησή του.

Πιστεύουμε πως αξίζει να μνημονευθεί, ότι  με άλλες πληροφορίες, την περασμένη Τετάρτη 26-2-2014, έγινε σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας, όλων των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που υπάγονται στο Υπουργείο Εργασίας, αξιωματούχων του Υπουργείου και της τρόικας, στην οποία είχαν κληθεί και οι Διοικήσεις των Μετοχικών Ταμείων,.  Κατά την εξέλιξη της σύσκεψης, ο κος Σιδηρόπουλος φέρεται να αντέδρασε, τόσο  στο ότι τα Μετοχικά Ταμεία δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας, όσο και στο ότι αυτά δεν είναι Ταμεία Επικουρικής Ασφάλισης.

Δεν γνωρίζουμε αν οι αντιδράσεις του κου Σιδηρόπουλου θορύβησαν την κυβέρνηση, που φαίνεται να έχει αποφασίσει την ένταξη των Μετοχικών Ταμείων στον Ενιαίο Φορέα Επικουρικής Ασφάλισης, ή αν οι λόγοι της απαλλαγής του από τα καθήκοντά του, οφείλονται στην οικονομική δυσπραγία και τη δυσκολία που φέρεται να αντιμετωπίζει το ΜΤΣ, σχετικά με τις καταβολές μερισμάτων.

Παράλληλη εξέλιξη, υπάρχει και στο ΜΤΝ, όπου φέρεται να αποστρατεύεται ο Γενικός Διευθυντής του Ταμείου Αρχιπλοίαρχος (Ο) Σπυρίδων Χριστόπουλος, ο οποίος επρόκειτο να παραστεί ως βασικός μάρτυρας, κατά την εκδίκαση της προσφυγής του ΜΤΝ για το PSI, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, την 20-3-2014.

Ευχόμαστε οι πληροφορίες αυτές να αποδειχθούν ανακριβείς!”

Διαβάστε ακόμη:

Εκλογές στην ΕΑΑΣ και ΜΤΣ – Πως «εμπλέκονται»; Κείμενο «ακομμάτιστων αποστράτων»

Απάντηση ΠΟΣ στους Ακομμάτιστους Απόστρατους