ΠΟΕΣ: Προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της ΚΥΑ για το «επίδομα Στόλου»

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) κατά του επονομαζόμενου ως «επιδόματος Στόλου».

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣ, ο λόγος της προσφυγής στο ΣτΕ για την ακύρωση «της απαράδεκτης ΚΥΑ για την προσαύξηση του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας» είναι το γεγονός ότι «περικόπτει έτι περαιτέρω το εισόδημα και τις αποζημιώσεις, αποκλείοντας μεγάλο μέρος των δικαιούχων».

Την αίτηση ακύρωσης κατά της ΚΥΑ κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023, ο νομικός παραστάτης της Ομοσπονδίας.

«Το «επίδομα Στόλου»» έπρεπε να παραμείνει ως είχε, με βάση τις εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού. Επιπλέον, έπρεπε να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα στήριξης για το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων. Αντ’ αυτών, υπήρξε διεύρυνση των δικαιούχων και, δυστυχώς, υπό αδιαφανείς όρους και προϋποθέσεις», υποστηρίζει στην ίδια ανακοίνωση η ΠΟΕΣ.

«Η εν λόγω ΚΥΑ δεν παρέχει καμία προσαύξηση και δεν αποτελεί επιβράβευση. Πρόκειται για μια ευθεία μείωση του εισοδήματος. Τέτοιες προκλήσεις δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες» αναφέρει ακόμη η ΠΟΕΣ σημειώνοντας πως θα επιμείνει με συνέπεια στην οδό του «δικαστικού ακτιβισμού».