Στο «απόσπασμα» αποστράτων ο Μαυρίδης – Αφορμή άρθρο για όσους εργάζονται σε εταιρείες εξοπλισμών

“Φωτιές” άναψε το άρθρο του Θανάση Μαυρίδη με το οποίο ζητούσε να απαγορευθεί στους απόστρατους να εργαζονται σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα οι οποίες έχουν σχέση με εξοπλισμούς. Στο Onalert έχει ξεκινήσει σχετική συζήτηση. Η πάντα καυστική στις ανακοινώσεις της ΑΝΕΑΕΔ απαντά στο άρθρο του capital.gr με την υπογραφή του Θανάση Μαυρίδη.

Η απάντηση της ΑΝΕΑΕΔ:
Μάλλον έχει γίνει πλέον έθιμο και κάθε χρόνο, παραμονές εορτών, οι στρατιωτικοί να μπαίνουν στο στόχαστρο, από διάφορες δημοσιογραφικές πένες.

Κάθε χρόνο δε, μετά από αυτές τις επιθέσεις, ακολουθούσαν όλως τυχαίως σφοδρές οικονομικές επιθέσεις σε μισθούς και συντάξεις, για να φθάσουμε σήμερα στο σημείο, οι στρατιωτικοί να έχουν απολέσει από 40% έως και 65% του ονομαστικού τους εισοδήματος.

Αυτή τη χρονιά, τη σκυτάλη πήρε ο γνωστός δημοσιογράφος – οικονομικός αναλυτής και Διευθυντής της Capital.gr A.E., κος Θανάσης Μαυρίδης, ο οποίος τρία (3) λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ξημερώνοντας παραμονή Χριστουγέννων (!), αποφάσισε να μας «ψάλλει τα κάλαντα», με προσωπικό του άρθρο, υπό τον τίτλο «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο έχει γαλόνια», στον ιστότοπο Capital.gr.

Θα λέγαμε βέβαια ψέματα, αν ισχυριζόμασταν πως μας προκάλεσε έκπληξη ένα τέτοιο άρθρο στο συγκεκριμένο ιστότοπο, ο οποίος έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν, πλήθος συναφών ανυπόστατων άρθρων, που αποπνέουν μένος κατά των στρατιωτικών, από διάφορους συνεργάτες του.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κος Μαυρίδης, παραβλέποντας ότι η γενίκευση είναι αρχή του φασισμού, ανακάλυψε ότι ο ακρογωνιαίος λίθος των σκανδάλων στα εξοπλιστικά προγράμματα είναι οι Έλληνες Αξιωματικοί, επειδή τους επιτρέπεται να εργάζονται, πέντε (5) ή τρία (3) χρόνια, μετά την αποστρατεία τους, σε εταιρείες οπλικών συστημάτων. Αφού δε, διερωτάται γιατί οι στρατιωτικοί βγαίνουν νωρίς στη σύνταξη (μάλλον εννοεί σε σχετικά μικρή ηλικία και όχι με λιγότερα χρόνια εργασίας από τους υπόλοιπους Έλληνες), καταλήγει στο ότι θα πρέπει να απαγορευτεί εντελώς η εργασία στους αποστράτους, προφανώς πιστεύοντας, ότι έτσι θα πάψουν τα σκάνδαλα και η διαφθορά.

Ο θιασώτης της ελεύθερης οικονομίας, τεχνοκράτης οικονομικός αναλυτής και Διευθυντής της Capital.gr A.E., κος Θανάσης Μαυρίδης, φαίνεται επίσης να παραβλέπει, ότι στις χώρες που ο ίδιος θεωρεί υποδείγματα, οι απόστρατοι στρατιωτικοί, είναι αυτοί που κατά τεκμήριο στελεχώνουν, τόσο τις αμυντικές βιομηχανίες των χωρών τους, όσο και τις πιο ακμαίες επιχειρηματικές και επιστημονικές δράσεις τους. Διερωτήθηκε άραγε, γιατί σε αυτές τις χώρες που οι απόστρατοι στρατιωτικοί, βγαίνουν σε εξ ίσου μικρές ηλικίες στη σύνταξη και δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ή τιμωρία για το αν και που θα εργασθούν, δεν καταγράφονται τέτοια σκάνδαλα; Εκτός και αν πιστεύει ότι, ΓΕΝΙΚΑ οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι εκ προοιμίου διεφθαρμένοι και από κούνια ανήθικοι.

Το ότι υπήρξαν και κάποιοι στρατιωτικοί που διεφθάρησαν μέσα στο μεγάλο φαγοπότι, δεν μπορεί κάποιος να το αμφισβητήσει και πρώτοι εμείς είμαστε αυτοί που επιθυμούμε την τιμωρία τους, για τις παραβατικές τους δράσεις. Οι «αποκεφαλισμοί» όμως που προτείνετε στους εισαγγελείς να ξεκινήσουν από τους στρατιωτικούς (πάντοτε τα εύκολα θύματα), θα πρέπει να επιμείνετε να επεκταθούν και στις άλλες επαγγελματικές και πολιτικές τάξεις κρατικών λειτουργών και εφαπτόμενων οικονομικών συμφερόντων. Γιατί αν η απόχη των εισαγγελέων πιάσει μόνο στρατιωτικούς, η «ψαριά» θα έχει μόνο «μαρίδα»!

Αν ο κος Μαυρίδης ψάχνει την πηγή, τους αρχιερείς και ενορχηστρωτές της διαφθοράς, το προτρέπουμε να την αναζητήσει δίπλα του, μέσα στα κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που αυτός γνωρίζει, καλύτερα από εμάς.

Αυτή η μεθόδευση της παραπλάνησης του ελληνικού λαού, που κάθε λίγο και λιγάκι οι στρατιωτικοί μπαίνουν στο στόχαστρο, κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων, πότε ως δήθεν προνομιούχοι και υψηλά αμειβόμενοι, πότε ως επίδοξοι πραξικοπηματίες, πότε ως αντιπαραγωγικοί και τώρα ως διεφθαρμένοι, πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ!

Εμείς είμαστε ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του κου Μαυρίδη, είτε ιδιωτικά, είτε και δημόσια, να συζητήσουμε με αυτόν και τους οργίλους κατά των στρατιωτικών συνεργάτες του, για όλα τα θέματα που αφορούν στους στρατιωτικούς. Διότι δεν είναι δυνατόν, με μονόπλευρη οπτική και χωρίς τη στοιχειώδη επίγνωση θεσμών και πρακτικών που διαμορφώνουν το βίο και την πολιτεία ενός μέσου στρατιωτικού, να κρίνονται τα πάντα εκ του φαινομενικού ή ακόμη και επίπλαστου αποτελέσματος.

Θα ήμασταν δε ιδιαίτερα ευτυχείς, ως Έλληνες πολίτες, αν ο κος Μαυρίδης και οι συνεργάτες του, θα μπορούσαν να μας φωτίσουν με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, επί των παρακάτω ενδεικτικά αναφερόμενων ερωτημάτων μας:

• Είναι δυνατόν η Τράπεζα της Ελλάδος, στην περίοδο 2010-2012, να αγοράζει ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, σε τιμές υψηλότερες της ονομαστικής τους, όταν οι τιμές της αγοράς ήταν σε επίπεδα πολύ κάτω του 50%;

• Ποιο ήταν το συνολικό ποσό, με το οποίο το σύνολο των ΝΠΔΔ και Ασφαλιστικών Ταμείων, συμμετείχε στο PSI και σε ποίες τιμές είχαν αγοραστεί από το Κοινό Κεφάλαιο της ΤτΕ οι τίτλοι του ελληνικού Δημοσίου, ώστε η μέση απώλεια τους να είναι 53%;

• Υπάρχει περίπτωση σήμερα, οι Τράπεζες που διακινούν τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, να τις κατευθύνουν σε «επενδύσεις κλειστών καταθέσεων», για να μην εκταμιεύονται επί της ουσίας τα κεφάλαια και να συντηρούν τη ρευστότητά τους;

• Σε σχέση με το σύνολο της αξίας των σκανδαλωδών συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων, ποια είναι η αξία των λοιπών συμβάσεων του ελληνικού Δημοσίου, στην περίοδο 1995 έως σήμερα (αεροδρόμιο Σπάτων, ολυμπιακά έργα, νοσοκομεία, αυτοκινητόδρομοι, σιδηροδρομικές υποδομές, λιμάνια, μετρό κλπ). Σε αυτές τις λοιπές συμβάσεις, δεν υπάρχει οσμή σκανδάλων, ή επειδή δεν μετέχουν σε αυτές στρατιωτικοί, θεωρείται ότι όλα βαίνουν καλώς;

• Προωθείται και αν ναι από ποιους, η εκ νέου περικοπή μισθών και συντάξεων, προκειμένου να αποφευχθεί ο φόρος στις μεγάλες ακίνητες περιουσίες;

• Πόσα χρήματα έχουν συγκεντρωθεί στους λογαριασμούς του ΑΚΑΓΕ, όπου οι Έλληνες συνταξιούχοι καταβάλλουν με υποχρεωτικές κρατήσεις δήθεν αλληλεγγύης, ποσά έως και 400 € μηνιαίως και που έχουν διατεθεί αυτά μέχρι στιγμής;

Αξιότιμε κύριε Μαυρίδη, όλοι εσείς οι λαλίστατοι δημοσιογράφοι – αναλυτές, που εμφανίζεστε με λύσεις στο τσεπάκι σας και που παραμονή Χριστουγέννων ανακαλύψατε ότι οι στρατιωτικοί είναι οι διεφθαρμένοι σε αυτή τη χώρα, μήπως εσκεμμένα πλέον αποκρύπτετε από τους Έλληνες πολίτες, ποιοί είναι αυτοί που πραγματικά κατευθύνουν, επιβάλουν και παίρνουν τις τελικές αποφάσεις; Μήπως αποκρύπτετε και ποιοί εκ των ΜΜΕ και «στρατευμένων» δημοσιογράφων τις προμοτάρουν και τις στηρίζουν; Δημοσιογράφων, που με την ίδια ευκολία, θα μπορούσαμε να γενικεύσουμε και να χαρακτηρίσουμε ως τάξη – κορωνίδα της διαφθοράς.

Εμείς όμως, αρνούμεθα να φασίσουμε και να συμμετέχουμε στην ανθρωποφαγία και στην αλληλοεξόντωση των εργασιακών και κοινωνικών ομάδων, που διαλύει τον κοινωνικό μας ιστό και πυροδοτεί κοινωνικούς αυτοματισμούς. Εμείς επιθυμούμε να βρεθούν και τιμωρηθούν, όλοι εκείνοι που με οποιοδήποτε τρόπο διασπάθισαν τους κόπους και τον αγώνα του ελληνικού λαού, όπου και όσο ψηλά και αν βρίσκονται! Δηλώνουμε δε παρόντες, σε μια τέτοια προσπάθεια εύρεσης και ενεργοποίησης των μηχανισμών που θα αποτρέπουν την γέννηση τέτοιων καταδικαστέων αντικοινωνικών φαινομένων διαφθοράς και σήψης.

Αν πραγματικά πιστεύετε στις ίδιες αρχές με εμάς, είμαστε στη διάθεσή σας, με τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας. 

Διαβάστε ακόμη:

«Μπορούν απόστρατοι να εργάζονται σε εταιρείες εξοπλισμών»; Η συζήτηση μόλις άνοιξε


Απόστρατοι και εξοπλισμοί: Πως πρέπει να παίζεται το παιχνίδι