Οι στρατιωτικοί για πρώτη φορά απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό! Άρθρο

Του Ε. Κιούση
Μέλος ΑΝΕΑΕΔ

‘Oλοι όσοι ζήσαμε την μεγαλειώδη συγκέντρωση της 9 Μάρτη των ε.ε και ε.α στελεχών των Ε.Δ καταλάβαμε οτι οι αγώνες έχουν προοπτική και γεννάνε ελπίδα. Λένε οτι η ιστορία γράφεται από τους νικητές κι εμείς σήμερα βγήκαμε νικητές από την μάχη ενάντια στις φοβίες μας, ενάντια στην αδρανοποίηση μας και γράψαμε την δική μας ιστορία.

Αν και πρωτόγνωρες καταστάσεις για την πλειοψηφία των συγκεντρωμένων, αυτοί ανταποκρίθηκαν δυναμικά και μαζικά απέναντι στην πολιτική της τριτοκομματικής κυβέρνησης που επιβάλλει την φτώχεια, τη καταπίεση, την εξαθλίωση, την ταπείνωση της εθνικής μας αξιοπρέπειας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την άρνηση σ’ ένα λαό στο δικαίωμα να αποφασίζει ο ίδιος για την τύχη του.

Η κινητοποίηση αυτή έδειξε οτι όταν οι μάζες ξεσηκώνονται για ν’ αγωνιστούν,τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο.

Οι προσπάθειες του Α/ΓΕΕΘΑ για τρομοκράτηση των ε.ε στελεχών έπεσαν στο κενό. Η ένστολη παρουσία τους καταλυτική. Οι ομιλίες των παρευρισκομένων φορέων πολλές. Ενθουσιώδεις σε σημεία.

Απομόνωσα μια φράση απο κάποιον ομιλητή που μ’ εντυπωσίασε και που ακούστηκε να λέει »Κόπηκε ο ομφάλιος λώρος. Το παιδί γεννήθηκε».

Πράγματι στην συγκέντρωση αυτή γεννήθηκε ένα νέο παιδί.

Δεν έχουμε να πούμε τίποτα ωραιότερο απ’ αυτό. Γεννήθηκε ένα παιδί που έχει για πατέρα του τον αγώνα. Τον αγώνα όλων μας. Και για μάνα του την ιστορία. Αυτήν που γράψαμε στις 9 Μάρτη στον δρόμο.

Αλλά δυστυχώς είναι ακόμα μακρύς ο δρόμος μέχρι να κοπεί ο ομφάλιος λώρος του απο τις κάθε είδους εξαρτήσεις.

Οι τελευταίες κινητοποιήσεις στον χώρο των Ε.Δ έδειξαν οτι οξύνεται η αντιπαράθεση και ξεκαθάρισαν οι θέσεις των αντιμαχόμενων πλευρών. Η απάντηση μας απέναντι στην »αμέριστη» αγάπη που απλόχερα προσέφερε ο πρωθυπουργός, είναι κλιμάκωση του αγώνα μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Οι Ε.Δ μιας δημοκρατικά οργανωμένης κοινωνίας αποτελούν την σημαντικότερη ίσως ομάδα αυτής και πρέπει να είναι ισχυρή.
Αντ’ αυτού η κυβέρνηση απαντάει με περαιτέρω φτωχοποίηση και στοχοποίηση μας.

Τιμωρείται όποιος μιλάει για προβλήματα. Μέσα απο την τιμωρία η κυβέρνηση επιχειρεί να καταστείλει την προσπάθεια συλλογικής έκφρασης των στελεχών των Ε.Δ, αλλά και να τα τρομοκρατήσει και να τα φιμώσει. Να μας αποτρέψει από συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας.

Πρόκειται για μια ακόμη επίδειξης πυγμής που ακολουθεί την πολιτική των επιστρατεύσεων, των δικαστικών απαγορεύσεων των απεργιών, των άγριων επιθέσεων και συλλήψεων εκ μέρους των ΜΑΤ στην Ιερισσό κι όπου αλλού ο λαός διαμαρτύρεται, που ακολουθεί η κυβέρνηση. Η σκλήρυνση αυτή, της στάσης της κυβερνησης, γίνεται ώστε να προλάβουν κλιμακώσεις των αγώνων μας ενόψει των επερχόμενων ακόμα σκληρότερων οικονομικών μέτρων σε βάρος του ελληνικού λαού!
Αυτό που παρακινεί την κυβέρνηση σε νέες επιθέσεις μίσους εναντίον μας δεν είναι οι αδυναμίες μας ή οι παραλείψεις μας, αλλά τα δυνατά μας σημεία. Η ενότητα μας και η αντίθεση μας στα σχέδια της ντόπιας και ξένης τρόικας, η σχέση που διαμορφώνεται μεταξύ στρατού και κοινωνίας μέσα απο τις αναφορές για συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι ελληνικές Ε.Δ πρέπει να γνωρίζουμε οτι όσο ο συσχετισμός δυνάμεων είναι εύθραυστος, και ασταθής η κοινωνική ισορροπία, όσο ο αγώνας μας δεν εντείνεται προς την κατεύθυνση της απαλλαγής απο την τρικομματική χούντα, όσο οι δικές μας αδυναμίες δεν ξεπερνιώνται θα υπάρχει κίνδυνος να μας τσακίσει ο αντίπαλος αξιοποιώντας την τεράστια πίεση που ασκεί. Από τώρα και πέρα το παιδί θα χρειαστεί όλη μας την προσοχή, δύναμη και ενότητα για να μεγαλώσει, να θεριέψει και να υπηρετήσει αυτό για το οποίο όλοι ορκιστήκαμε.

Έτσι σε συμπαράταξη με το λαό, ας δηλώσουμε με κάθε σαφήνεια, ότι είμαστε αντίθετοι με τον κυβερνητικό αυταρχισμό, είμαστε στην καρδιά ενός γενικευμένου κοινωνικού πολέμου και στόχος μας είναι η σωτηρία της πατρίδας και του λαού της και όχι η σωτηρία των τοκογλύφων και των ντόπιων εκπροσώπων τους.