«Συστάσεις» σε αποστράτους να «μην μιλάνε»,στοχοποίηση όσων τους αγνοούν!

Καταστάσεις πρωτόγνωρες στον χώρο των αποστράτων με “συστάσεις” ανώνυμες που αγγίζουν -αν δεν ξεπερνούν- τα όρια του εκβιασμού, αλλά και “στοχοποίηση” όποιου “τολμά” να μιλήσει και να καταθέσει την άποψή του δημόσια.

Για τις “συστάσεις” κάποια στιγμή ελπίζουμε ότι θα μιλήσουν οι αποδέκτες τους.Για την στοχοποίηση αρκεί το παράδειγμα του Νίκου Παπαναστάση που την περασμένη Πέμπτη μίλησε στο Onalert.

Διαβάστε το σχόλιο σε blog που ασχολείται με θέματα αποστράτων,τον διαχειριστή του οποίου δεν γνωρίζουμε:

Τίτλος στο σχόλιο; « Στο Ριζοσπάστη αρθρογραφεί και ο Νίκος Παπαναστάσης μέλος της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ ….. Τυχαίο ;» όπου παραθέτει κι ένα απόσπασμα δημοσιεύματος του Ριζοσπάστη της Κυριακής 30 Δεκεμβρίου 2001!!!

Προς το τέλος της ανάρτησης γράφει « Νίκος Παπαναστάσης Αντισυνταγματάρχης ε. α Μέλος του ΔΣ της ΑΝΕΑΕΔ είναι γνωστός από τα άρθρα που φιλοξενεί και το γνωστό μας Onalert.gr ….και αυτό τυχαίο ;;»

Αν τα γνωρίζουμε καλά τα πράγματα , ο Ριζοσπάστης αλλά και το ΚΚΕ είναι νόμιμα από το 1974! Το Onalert επίσης και μάλιστα με υπογραφή ,όχι ανώνυμα.

Συνεπώς είναι προφανές ότι δεν μπορεί να…στοιχειοθετηθεί κατηγορητήριο για το “θράσος” του Ν.Παπαναστάση να αρθρογραφεί και να μιλάει. Μπορεί να διαφωνούμε ,να διαφωνείτε με τον Ν.Παπαναστάση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μιλάει. Ας του απαντήσουμε. Αρκεί αυτό.

Δημοσιεύουμε ως απάντηση ένα κείμενο που μας έστειλε απόστρατος αξιωματικός ο οποίος γνωρίζει και τον Παπαναστάση και το Onalert. Έτσι προς αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και της τάξης για την οποία ο ανώνυμος (;) blogger φαίνεται οτι έχει μεγάλες ανησυχίες.

Σύμφωνα λοιπόν με την απάντηση η ανάρτηση στο blog στοχεύει:

1. Να παρουσιάσει διαστρεβλωμένη την αλήθεια προσπαθώντας να πλήξει με ψέματα και φτηνά υπονοούμενα την ανεξαρτησία και άρα και την αξιοπιστία του κ. Παπαναστάση.
Η αλήθεια είναι ότι την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2001 ο Ριζοσπάστης κάνει την παρακάτω δημοσίευση:
<< ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ «ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ»
ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ για την Ελλάδα
Μιλούν στο «Ριζοσπάστη» γνωστοί πολιτικοί, πρώην υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών και στρατιωτικοί ε.α.
Η υπόθεση του «ευρωστρατού», της συγκρότησης δηλαδή της ευρωπαϊκής δύναμης ταχείας επέμβασης και η όλη συζήτηση για το ρόλο της Τουρκίας στον ευρωστρατό και στην πολιτική άμυνας και ασφάλειας της ΕΕ, φέρνει στο προσκήνιο όλο το πλέγμα των καταστροφικών επιπτώσεων στα κυριαρχικά δικαιώματα και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, από τη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Το ζήτημα αυτό εξάλλου θα είναι από τα κύρια θέματα της ατζέντας των συζητήσεων του Κ. Σημίτη στις ΗΠΑ.
Στο σημερινό «Ριζοσπάστη» καταθέτουν τις απόψεις και τις ανησυχίες τους, οι: Κάρολος Παπούλιας, πρώην υπουργός Εξωτερικών, ο πτέραρχος ε.α. Νίκος Κουρής, πρώην υφυπουργός Άμυνας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Καψής, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, ο πρώην υφυπουργός Άμυνας επί ΝΔ Ιωάννης Σταθόπουλος, ο ναύαρχος ε.α. Χρήστος Λυμπέρης, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο αντιστράτηγος ε.α. Δημήτρης Αλευρομάγειρος, πρώην Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, ο συνταγματάρχης ε.α. Παναγιώτης Θεοδωρακίδης, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ σε Νάπολη και Λάρισα και ο αντισυνταγματάρχης ε.α. Νίκος Παπαναστάσης, μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα.» >>
Δηλαδή ο κ. Παπαναστάσης δεν αρθρογραφεί στον Ριζοσπάστη αλλά διατυπώνει – εκφράζει την θέση -άποψη του όπως και όλοι οι υπόλοιποι που αναγράφονται παραπάνω ( πράγμα που αποκρύπτετε από τον συντάκτη της ανάρτησης ) στα πλαίσια της δημοσιογραφικής έρευνας της εφημερίδας.
2. Εμμέσως συνειρμικά προσπαθεί να συνδέσει το Onalert.gr με τον Παπαναστάση και τον Ριζοσπάστη προκειμένου να το πλήξει υπονοώντας ότι δεν είναι ανεξάρτητο και έτσι δεν είναι και αξιόπιστο.
3. Εμμέσως προσπαθεί να συνδέσει την ΑΕΝΑΕΔ με κόμμα προκειμένου να πλήξει την ανεξαρτησία και αξιοπιστία της ένωσης.

Πιστεύω ότι :
• Ο Παπαναστάσης ενόχλησε τόσο τον αρθρογράφο, όσο και τον διαχειριστή του blog με την συνέντευξη που παραχώρησε την ίδια ημέρα στο Onalert.gr
• Το Onalert.gr προφανώς και ενοχλεί τον διαχειριστή του blog τόσο για την ανεξαρτησία του όσο και με την επιτυχία του να έχει γίνει το πρώτο σε επισκεψημότητα αλλά και αξιοπιστία
• Η ΑΕΝΑΕΔ με την αδέσμευτη και αταλάντευτη στάση της, με την προσήλωση της στην τήρηση των καταστατικών αρχών της για μη εμπλοκή με πολιτικά κόμματα, με την σθεναρή αντίστασή της στις κυβερνητικές πρακτικές και με την εμμονή της στην συλλογικότητα της δράσης όλων των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με σκοπό την ανατροπή των πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση και οι οποίες πλήττοντας το προσωπικό πλήττουν την ασφάλεια και την αμυντική ικανότητα της χώρας, έχει ενοχλήσει πολύ, πάρα πολύ την κυβέρνηση και τα εποχούμενα της.